Starity

Így dekoráld az otthonod, teljesen ingyen!

2014. február 09. 09:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lakásod, szobád kidekorálásához számos kényes anyagot vásárolhatsz, de kijöhetsz belőle teljesen ingyen is. Íme, 11 kreatív módja a lakásfelújításnak!

hirdetés
Így dekoráld az otthonod, teljesen ingyen!

Nincs is macerásabb dolog egy szobafestés után, mint azon gondolkozni, mivel dobjuk fel a légkört. Persze nem árt, ha az ember minél olcsóbban ússza meg a dekorálást, így cikkünkben tizenkét olyan módszert mutatunk be, amellyel megkíméled a pénztárcát, és ráadásul szuper egyedi lesz a szobád!

Szedd össze a régi kulcsokat a lakásokból, ahol egykor éltetek, és amelyek mindegyike emlékként szolgál. Koleszos szekrénykulcsok, ajtókulcsok egyaránt jöhetnek, ha szobatársakkal élsz, akár az övéik is bekerülhetnek a kollekcióba! Így nemcsak elveszni nem fognak, de egy praktikus keretben, a hátsó papírlapra ragasztva remekül fognak mutatni a falon vagy az asztalodon.

Ki mondta, hogy a könyveket csak polcon lehet tartani? Keresd elő kevésbé használt, vagy korábban elő nem vett könyveid, amelyek a nappaliban ízléses képet fognak adni, ha miniszekrényként szolgálnak. Fotót vagy vázát is tehetsz rájuk, csak a háziállatokkal kell vigyázni!

Bármilyen formát kivághatsz színes lapokból, a fő, hogy a színek és ábrák harmonizáljanak egymással. A kivágott lapokat mindössze egy cérnaszálon kell végigfuttatni füzérként, majd egy falécre vagy egy kartonpapírra tűzni, amit szintén kidekorálhatsz.

Fehér kartondoboz, olló és fogkrém – ha nem találsz fehér dobozt, be is festheted a kivágott formáid egyénien, majd egy kis fogkrémet nyomva a hátoldalukra, fel is ragaszthatod őket a falra. A fogkrém legnagyobb előnye, hogy nem látszódik és nem hagy nyomot.

Szárított növényekkel vagy virágokkal tölts meg üres boros- és sörösüvegeket, amelyek egyből szebben fognak mutatni, ha körömlakklemosóval eltávolítod a címkéket. Ezeket üvegfestékkel akár ki is díszítheted, és voilà.

Elő a régi, foltos, leöntött újságpapírokkal! Legyenek építőelemei egy általad kedvelt képnek vagy emléknek. Ceruzával bejelölheted a falon a felragasztani kívánt lapok pontos helyét, majd kevés tapétaragasztóval indulhat is a műalkotás.

Ki mondta, hogy ki kell dobnunk a régi asztali lámpákat, ha elkopott, foltos a búra? Mindössze újságpapírba bugyoláljuk, térképet ragasztunk rá, kedvenc sztárunk aláírását, vagy képregényeket!

Az Instagram rabja vagy, esetleg te is szívesen örökítesz meg rögtönzött pillanatokat? A legszebb munkáid, emlékeid mindössze kinyomtatnod kell, és keretbe foglalnod – hadd beszéljenek a képek!

Rengeteg elnyűtt, kopott, szakadt pólód van, esetleg már túl kicsik, de félsz kidobni őket? Felesleges zacskókban, zsákokban vagy a szekrény alján tárolnod őket. Elég mindössze egy-egy hungarocell-lap vagy kartondoboz, amelyekre vászonszerűen odatűzheted a kivágott pólódarabokat, és aggathatod is őket a falra.

Ha van eltakarni való a falon, esetleg lerúgott vakolat és festék, vagy egy otromba konnektort szeretnél eltakarni, segítségedre lesznek a könyvek, amelyekből bármikor olvashatsz is.

A Cosmo, a Vogue és az Elle megszállottja vagy, és odavagy a divatért? A nappaliban a kanapé mellett remekül mutatnak ezek a vállfára akasztott újságok – természetesen a legújabbak, amelyeket nyugodtan átlapozgathatsz egy nehéz nap után.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek