Starity

Emilia Clarke a Wall Street Journal címlapján

2014. február 05. 20:08   |   Szerző: Dicci

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 26 éves angol színésznővel készült interjút a WSJ márciusi számában hozzák le. Emiliát főként a Trónok harca kapcsán kérdezgették, ami idén április 6-án folytatódik.

hirdetés
Emilia Clarke a Wall Street Journal címlapján

Emilia Londonban végzett dráma szakon 2009-ben, tehát épphogy kikerült az iskolapadból, máris a hírnévvel kellett szembesülnie.

Az angol színésznőtől azonban régebben sem állt távol a kamera és a színházi világ, mivel édesapja is ezen a területen dolgozik. Már kiskorában lenyűgözte ez a világ, mikor apja munkahelyére látogatott, ahogy ő fogalmazott, az ottani emberek és teljesítményük ragadta meg.

10 évesen vett részt első meghallgatásán a londoni West Enden, ahol feszülten és izgatottan egy zenei részre kellett improvizálnia. „Egy népdalt énekeltem egy szamárról, majd megkérdezték tőlem, hogy tudok-e ennél többet, mire én egy Spice Girls-dalt énekeltem, és arra táncoltam – azt hiszem, ez volt a zenei karrierem vége.”

Majd évekkel később Los Angelesben találta magát az HBO vezetőivel szemben. Mikor megkapta a szerepet, a könyvet mindenhova magával cipelte, ez puskaként szolgált neki a karakter megformálásához. A színésznő elmondta, hogy nagyon tetszett neki Daenerys figurája, aki lányből nővé válik. Hirtelen került mélyvízbe és kellett megtanulnia úszni, majd a szerény kezdetek és az alacsony önbecsülést felváltotta egy határozottabb jellem.

Az interjú hosszabb verziója a WSJ. számában hamarosan olvasható, amihez fotósorozat is készült.






Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek