Starity

Leonard Nimoyt tüdőbetegséggel diagnosztizálták

2014. február 07. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Star Trek legendás sztárjánál krónikus obstruktív légúti betegséget állapítottak meg, és kéri rajongóit, szokjanak le a dohányzásról.

hirdetés
Leonard Nimoyt tüdőbetegséggel diagnosztizálták

A 82 éves színészt, aki Mr. Spock tudományos tiszt, majd elsőtiszt megformálásával szerzett hírnevet a hatvanas évek közepén az eredeti Star Trek-sorozattal, COPD-vel diagnosztizálták. Annak ellenére, hogy harminc éve leszokott a dohányzásról, a krónikus obstruktív tüdőbetegség így is kialakult nála, és most arra kéri rajongóit, tegyék le a cigit, mielőtt késő lenne.

„30 éve felhagytam a dohányzással. Nem elég korán. COPD-m van. Nagyapa azt mondja: tedd le most! LLAP” – írta a színészlegenda a Twitteren, majd később hozzáfűzte: „Dohányosok, kérlek, értsétek meg. Ha azt követően teszitek le a cigit, hogy tüdőkárosodással diagnosztizálnak, már túl késő. Tanuljatok a leckémből, tegyétek le most.”

A színész jól érzi magát, noha a séta már nehezebben megy számára. A COPD olyan tüdőbetegség, amely következménye a krónikus bronchitis és a tüdőtágulat – ezek a légutak szűkületéhez vezetnek és légszomjat okoznak, az idő múlásával csak rosszabbodik a beteg állapota.


A 82 éves Leonard Nimoy januárban már tolókocsival mozgott, állítása szerint a séta egyre nehezebben megy számára

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek