Starity

SOS! A tíz legostobább 911-es segélyhívás

2014. február 11. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Segítség, egy őrült mateklecke az utamat állta!” Lássuk, melyek a legostobább indokok, amiért az emberek a 911-et tárcsázták!

hirdetés
SOS! A tíz legostobább 911-es segélyhívás

A legtöbb ember számára nyilvánvaló, hogy az amerikai 911-es (európai megfelelője a 112) segélyvonalat akkor használjuk, ha tényleg nagy bajban vagyunk, tűz ütött ki, baleset történt vagy gyanús alakokra bukkantunk. Senki sem kérdőjelezi meg a hívásod, hogyha esetleg bankrablás szemtanúja leszel, ugyanez vonatkozik arra is, ha sürgősen orvosi segítségre van szükséged, mert megcsúsztál a jeges járdán, és eltört a lábad.

A segélyvonalak tényleg életmentők lehetnek, de ezt a szót kissé eltúlozzuk manapság – valóban rohamosztagosoknak kell beavatkozniuk, ha elfogytak a mekiben a csibefalatok?

1.) Segítség, rosszul sikerült a fotóm!

Mi, nők órákig képesek vagyunk bíbelődni – még egy kis alapozó; nem, az már túl sok –, és van, hogy félóráig vacakolunk, ha egy selfie-t akarunk készíteni magunkról, mert az egyik fotón rossz a fény, a másikon előnytelen fejet vágunk, ugye?

Hát, tulajdonképpen ez történt a 45 éves Tonya Ann Fowlerrel, aki aligha nevezhető fotogénnek. Tonya rendőrségi fotója annyira pocsék lett, hogy – mint minden derék bűnöző – rögvest a segélyvonalat hívta, és követelte, hogy újat készítsenek. Lehet, hogy letartóztatáshoz vezetett a hívása, de legalább a következő alkalommal kisminkelte magát. Nyilván minden vágya az volt, hogy kiakassza bűntette pecsétjét a nappalijába, hogy mindenki megcsodálhassa...

2.) Segítség, nem megy a matek!

Valószínűleg mindenki megakadt már leckeírás közben, de egy négyéves kisgyerek új szintre emelte a dolgokat. Miután édesanyja nem törődött a problémájával, és azt mondta neki, zargasson mást a matekleckéjével, az óvodás kissrác a 911-et tárcsázta.

Szerencséjére az operátor kedvesen és türelmesen elmagyarázta neki a szabályokat, így együtt elkészítették a leckét. De mi lesz vajon akkor, ha a trigonometriához ér?

3.) Segítség, betéptünk a sütitől, és meghaltunk!

Amikor a detroiti Edward Sanchez rendőr ellopta az egyik gyanúsított marihuánával teli zacsiját, valószínűleg nem hitte volna, hogy a dolgok idáig fajulnak...

Nejével ugyanis marihuánás csokis sütit készítettek, és annyira beálltak, hogy a következő, nevetséges indokkal hívták a segélyszolgálatot: „Nem tudom, hát brownie-t sütöttünk. És szerintem meghaltunk. Az idő nagyooon, nagyooon lassan telik.”

A betépett rendőrnek azért még volt ereje a síron túlról telefonálni, ami mindenképp dicséretes.

4.) Segítség, beszélnem kell a kedvenc sportolómmal!

A New York Jets hátvédjének, Tim Tebow-nak számtalan rajongója van, de egyikőjük sem olyan elszánt, mint Jason Slater, aki a 911-et tárcsázta, hogy elkérje a telefonszámát – Barack Obama elnöknek kiadva magát!

Már az gyanús volt, hogy hogy 50 állam jelenlegi atyja egy egyszerű New Jersey-i vészhelyzet-operátort keres ezzel, így a rendőrség megtalálta a rajongót, és őrizetbe vették.

5.) Segítség, elfogytak a csibefalatok!

A floridai Latreasa Goodman McNuggetset szeretett volna rendelni a helyi McDonald’s-ben, de miután fizetett, rájöttek, a fincsi csibefalatok elfogytak. Ahelyett, hogy vette volna az élet pofonait, mint bárki más, és tovább keresgélt volna a menün, tárcsázta a 911-et.

"Ez most vészhelyzet! Ha tudtam volna, hogy nincs több McNuggets, nem fizettem volna értük, és most McDouble-t akarnak adni helyette, de nem akarom.”

Tökéletesen megértjük, min ment keresztül, elvégre a kettő nem ugyanaz!

6.) Segítség (?), a bolognai irtó finom volt!

A börtön nem éppen az ínycsiklandó specialitásairól híres, de egy alkalommal olyan finom bolognait toltak Christine Lee Brown elítélt elé, hogy hat alkalommal tárcsázta a 911-et, hogy megköszönje az ételt.

A helyi sheriffet nem nyűgözte le a köszönetnyilvánítás, de a rab legalább jókat falatozott. Őszintén gratulálunk!

7.) Segítség, nincs kivel szexelnem!

Minden pasas keresztülmegy egy pangó időszakon, amikor nem talál senkit, aki kielégíthetné vágyait, de nem sokan süllyednek Joshua Basso szánalmas szintjére, aki ahelyett, hogy leugrott volna egy bárba, vagy felnézett volna egy társkereső oldalra, a segélyhívótól várt megoldást.

A 32 éves srác összesen hétszer telefonált, hogy egy csinos, vonzó nő tegyen eleget vágyainak. Végül bilincsbe verték – valószínűleg nem efféle bilincsről fantáziált!

8.) Segítség, beléptem a mátrixba!

Egy floridai tinédzser, Mark Welch jelezte a 911-nek, hogy valóra válnak az álmai. És nem a metaforikus értelemben, nem tervei valósultak meg, mindössze nagyon betépett, és úgy gondolta, alternatív világban él.

9.) Segítség, elveszett a focilabda!

Az 55 éves Michael Barker az egyik reggel ki akarta deríteni, hány értelmetlen segélytelefonhívással lehet dutyiba jutni, ugyanis kilencszer tárcsázta a 911-et, és mellkasi fájdalmakról panaszkodott, elveszett focilabdájáról, végül ingyen taxit kért.

Amikor a rendőrség megjelent, a férfi egy takarót húzott a fejére, gondolva, ha nem látja őket, a rendőrök sem látják őt.. nem jött be.

10.) Segítség, eltévedtünk!

Egy helyi farmlátogatás kellemes családi program lehet: almaszedés, madárijesztő-készítés, felderíteni a kukoricást... Egy massachusettsi család azonban eltévedt a kukoricaföldön, és rendőrségi beavatkozást kértek. Persze mindössze kilenc percbe telt, amíg megtalálták a kirándulókat.

A farm tulajdonosa, Bob Conners hozzáfűzte az esethez, hogy könnyedén ki tudtak volna jutni onnan, hiszen nincs kerítéssel körbevéve, csupán a mellettük elhajtó autók hangjára kellett volna figyelniük.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek