Starity

Világsztárok, akik megszólaltak magyarul II.

2014. február 17. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemrég megjelent cikkünk második részében ismét felsorolunk hat hírességet, akik megszólaltak a magyar nyelven pár szó, vagy mondat erejéig.

hirdetés
Világsztárok, akik megszólaltak magyarul II.

Michael Jackson

A pop királya Magyarországon való tartózkodása alatt a tömeg előtt elmenve a „Szeretlek titeket” mondatot említette, illetve azt is megjegyezte – már angolul -, hogy Magyarországban az embereket szereti a legjobban.

Sylvester Stallone

A színész Ö.K.Ö.L. című filmjében említ meg egy mondatot nyelvünkön, még pedig azt kérdezi beszélgető partnerétől, hogy „Beszélsz magyarul?” A másik színész erre a „Jobban, mint angolul” mondattal válaszol. (0:09-0:12)

Ke$ha

Az énekesnő is megfordult már hazánkban, és egy interjú során több magyar szó is elhagyta a száját, mint például a „Szentes”, „kacsa”, „csirkepaprikás”, és „rétes”. Nem mellékesen, a Die Young előadójának egyik nagyszülője magyar származású.

Gene Simmons

A KISS magyar-zsidó származású tagja talán nem meglepő módon több szót, mondatot is tud nyelvünkön. Az Aktív exkluzív interjújában hallhatjuk, amint a basszusgitáros száját a „Mi ez?”, „Tv2”, illetve több mondat is elhagyja.

Jennifer Garner

A színésznő egyik karaktere bőrébe bújva az „Ez nem lesz probléma, beszélek magyarul” mondatot mondja társa kérdésére, majd immáron angolul jegyzi meg, hogy a nagyszülei tanították neki az említett szavakat.

Freddie Mercury

Ezúttal a legendás Queen énekesét sem hagyjuk ki, aki nem beszélt magyarul, hanem énekelt! Méghozzá a „Tavaszi szél vizet áraszt” című népdalunkat, ami az együttes magyarországi koncertje alatt hangzott el.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek