Starity

Tuomas Holopainen: megérkezett az első trailer az albumhoz

2014. február 17. 17:05   |   Szerző: kicsikoki

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Első önálló lemezéhez nemrég megérkezett az előzetes is, amolyan kedvcsináló - ahogy Tuomas fogalmazott -, amiben a finn zeneszerző és billentyűs legújabb művéről mesél.

hirdetés
Tuomas Holopainen: megérkezett az első trailer az albumhoz

Április 11-én jelenik meg a szimfonikus-metal egyik legnagyobb zsenijének tartott, Tuomas Holopainen első szólóalbuma, ami Donald kacsa kalandjait dolgozza fel. Az első kislemez és klipes dal február 7-én jelent meg, A Lifetime Of Adventure címen, amiben barátnője, Johanna Kurkela hangját hallhatjuk.

Music Inspired By The Life And Times Of Scrooge-ot a Don Rosa által írt és rajzolt The Life And Times Of Scrooge McDuck inspirálta. A könyv 12 fejezetes, és Dagobert bácsi kalandjait meséli el egészen a kezdetektől, 19. századtól a 20. századig.

Holopainen 1999 óta szerette volna elkészíteni a történet soundtrackjét. A lemez egyórás lesz, 10 tétellel, klasszikus zenés, filmes, folkos hangulattal és stílussal írható körül, olyan zeneszerzők nyomdokain haladva mint például Enya, Michael Nyman, vagy James Newton Howard.

Nyáron Tuomas ismét stúdióba vonul, ám ez alkalommal már a Nightwishsel, hogy felvegyék legújabb lemezüket az új énekesnővel, Floor Jansennel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek