Starity

Axl Rose-t felháborította a lemészárolt zsiráf története

2014. február 19. 10:10   |   Szerző: Pöttömke

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Axl Rose fülébe is eljutottak a koppenhágai állatkertben történtek, és nem volt rest hangot adni nemtetszésének.

hirdetés
Axl Rose-t felháborította a lemészárolt zsiráf története

A Guns N' Roses karizmatikus és cseppet sem botránymentes frontemberére sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy szívtelen lenne. Az elmúlt hetekben a tragikus körülmények között elhunyt 18 hónapos zsiráfbébi, Marius története a rocksztár érzelmeit is felkavarta, és saját Twitter-oldalán nyílt levélben adott hangot nemtetszésének.

A zsiráfbébit több ezer ember próbálta megmenteni egy petíció segítségével, ám a Koppenhágai Állatkert vezetői lelőtték, majd oroszlánokat etettek meg az állattal – gyerekek szeme láttára.

„A mód, ahogyan végeztek vele, majd feldarabolták, különösen barbárnak és szükségtelennek tűnik, az érzéketlenség és az emberek érzelmének teljes semmibevételének vulgáris vagy groteszk kimutatása, hozzáadva egy adag morbid látványosságot és borzalmat, amit a legtöbb embernek nehéz felfognia, nem is beszélve arról, hogy meglehetősen megfontolatlan és beteges oktatási célból gyerekeknek bemutatni.”

Elmondása szerint a látszólag hideg és orvosi válaszok és magatartások, amelyek a szerencsétlen esetet kísérték, meglehetősen arcátlannak, arrogánsnak tűnnek, mintha az illetők perverz módon elégedettek lennének magukkal és a tetteik szinte már büszkeséget fejeztek ki – mindez teljesen szívtelen az állatokkal szemben és kifejezetten tiszteletlennek tűnik a közönséggel szemben.

„Talán a hozzászólásaikat kivágták a szövegkörnyezetből? Talán valamit rosszul fordítottak le? Nem tudom, hogy ebben a szituációban bárki is megpróbálja elmondani vagy megtenni, mintha valóban többet tudna, mint ezek a bizonyos profi állatkerti gondozók vagy zoológusok stb. de én tudom, hogy jelenleg sok ember világszerte nem érti vagy nem helyesli azt, ami itt történt. És ismét több információ és a tenyésztési program jobb megértése nélkül és miért ez volt a megfelelő tett, ez az esemény megfontolatlannak tűnik, a természet ellen elkövetett bűnnek, amit az állatok védelmezői és gondozói követtek el.”

Folytatta továbbá, hogy azok számára, akik szeretik az állatokat, törődnek velük és élvezik a velük töltött időt, ez az eset egy tragédia. Egy váratlan, elképzelhetetlen, és sokak számára nagyon lesújtó, mégis látszólag elkerülhető horrorbemutató, amit a végrehajtó szakemberek figyelmen kívül hagytak. „Mivel ez egy kiváltság a közönség számára, hogy meglátogassa, megnézze és megtapasztalja ezeket az állatokat, az is kiváltság, ha valaki az állatokkal dolgozhat, őket gondozhatja és megvan a lehetősége, hogy ezt megtegye, miközben a nyilvánossággal együttműködik. Sajnos ebben ez esetben valahogy ez feledésbe merült.”

Reméljük Axl szavai felnyitják az állatkertek dolgozóinak szemét, és többé egy állatnak sem kell feleslegesen meghalnia.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek