Starity

Kiosztották a Magyar Televíziós Újságírók Díját

2014. február 21. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Első alkalommal rendezték meg a Magyar Televíziós Újságírók Díját, melyet 9 szak- és hírmédium alapításával hoztak létre.

hirdetés
Kiosztották a Magyar Televíziós Újságírók Díját
Fotó: TV2

A 2013-as év legjobb magyar gyártású televíziós szórakoztató műsorait és azok műsorvezetőit díjazta hat kategóriában kilenc médium (Epizód magazin, Hír24, Hír7, Index-Comment.com, Mediapiac.com, Origo, SorozatWiki, Színes RTV, Tvr-hét) részvételével.

A Magyar Televíziós Újságírók Díját azzal a céllal hozták létre az alapítók, hogy „független szakmai fórumon adjanak visszajelzést a népszerű hazai produkcióknak. Az alapítók célja olyan független díj létrehozása volt, amely szakmai szempontok alapján, klasszikus kritikai attitűdöt képviselve emeli ki az igényes magyar televíziós teljesítményeket” – adták közleményül a díj alapítói.

„Örülnénk, ha a nézettségi adatok mellett a szakmai visszajelzés is egyre jobban befolyásolná a magyar televíziózás irányát. Hosszú távon ezt szeretnénk elérni ezzel a díjjal” – mondta Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztője, és az is kiderült, azt tervezik, hogy jövőre hivatalos díjátadó ceremónia során adják majd át a 2014-es produkciókért járó díjakat.

Íme a nyertes műsorvezetők és műsorok:

  • Nagyszabású showműsor: Sztárban sztár (TV2)
  • Vetélkedő: Maradj talpon! (M1)
  • Magyar sorozat:Társas játék (HBO)
  • Stand-up comedy vagy talk show: Showder Klub (RTL Klub)
  • Műsorvezető (nő): Liptai Claudia (TV2)
  • Műsorvezető (férfi): Gundel Takács Gábor (M1)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek