Starity

Világsztárok, akik megszólaltak magyarul III.

2014. március 05. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Előző két cikkünkben hat-hat olyan világsztárt mutattunk be, akik pár szót, vagy mondatot mondtak a magyar nyelven. Cikksorozatunk harmadik részében ismét találkozhattok néhány olyan hírességgel, akik megpróbálkoztak nehéz nyelvünkön beszélni.

hirdetés
Világsztárok, akik megszólaltak magyarul III.

F1-es pilóták

A 2011-es magyar nagydíj során pár versenyzőt – többek között Sebastian Vettelt, Felipe Massát, Adrian Sutilt, Pastor Maldonadot, és Heikki Kovalainent – elcsípte az RTL Klub riportere, ahogyan Jó napot kívánokkal köszönnek a nézőknek.

Klaus Meine – Scorpions

A Scorpions frontembere elmondása szerint nagy rajongója az Omegának, így az 1994-es koncertjük keretein belül vendégelőadóként csatlakozott Kóbor János együtteséhez, ahol nyelvünkön az Omega Fekete pillangó című szerzeményét adták elő.

Axl Rose

Az 1992-es Budapesti Guns N' Roses koncert keretein belül a banda legendás frontembere magyar rajongóinak kedvezve elénekelte a mindenki számára ismert, Tavaszi szél vizet áraszt című dalt, magyar nyelven.

Jared Leto

A 30 Seconds To Mars tagja magyarországi fellépésük alatt több szót is mondott nyelvünkön, mint például a „szeretlek”, majd a „van egy meglepetésem”, illetve „visszatérünk” volt hallható szájából. Ezzel a pár szóval osztatlan sikert aratott rajongói között.

Anthony Hopkins

A színész egyik filmjében, A rítusban három magyar mondatfoszlányt ismételget, mégpedig a „szerelmem”, „virágom”, és „gyönyörűségem” szavainkat, amikor karakterét megszállja egy démon. Nem mellesleg a film néhány részletét Budapesten forgatták.

Yuuki – san

Az énekes bandája 2012-es budapesti fellépése során lepte meg rajongóit néhány magyar szóval. Megemlítette például a „Szia Magyarország” mondatot, és egyéb szavakat, melyeket azonban sajnos a sikítástól nem igazán lehet érteni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek