Starity

Hol tartják a sztárok Oscar-szobraikat?

2014. február 26. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nézzünk 10 olyan sztárt, akik Oscar-szobra nem mindennapi helyeken díszeleg.

hirdetés
Hol tartják a sztárok Oscar-szobraikat?

A 86. Oscar-gála március másodikán, vasárnap kerül megrendezésre Ellen DeGeneres vezetésével a hollywoodi Kodak Theatre-ben.

Lupita Nyong'o, Cate Blanchett és Chiwetel Ejiofor is átveheti a megérdemelt szobrocskáját az est folyamán, de vajon ők is olyan különleges helyeken fogják tárolni, mint az előző nyertesek? Kate Winslet például a WC-ben, Russell Crowe pedig a csirkeólban tartja! Nézzünk tíz olyan sztárt, akik Oscar-szobra nem mindennapi helyeken díszeleg:

Jennifer Lawrence bevallotta, hogy arany szobra, amit a Napos oldal-beli alakításáért nyert el a tavalyi év folyamán, Legjobb női főszereplő kategóriában, szülei zongoráján álldogál Kentuckyban.

Russell Crowe állítólag a 2001-ben elnyert szobrát, amelyet a Gladiátor című filmben nyújtott alakításáért kapott, ausztráliai birtokán, a csirkeólban tartja, mivel ragaszkodik elméletéhez: ha Oscar a közelben van, a tyúkok nagyobb tojásokat tojnak...

Emma Thompson két Oscar-díjjal gazdagodott eddig: a Szellem a házban című, 1992-es filmben nyújtott teljesítményéért, valamint az Értelem és érzelem adaptált forgatókönyvéért, melyet ő írt. A színésznő a Time magazinnak bevallotta, hogy a díjak a fürdőszobában találhatóak, mivel mindenütt máshol túl feltűnőek.

Kate Winslet bevallotta Kate Garrawaynek a GMTV műsorában, hogy a szobrot, amit A felolvasó című filmjéért nyert el a Legjobb női főszereplő kategóriában, a vécében tartja.

„Mindenki meg akarja fogni, azzal jönnek, hogy 'Úristen, vajon milyen nehéz?' Szóval rájöttem, hogyha odateszem, az emberek felhagynak ezzel az egész hol van az Oscarod? dologgal.”

Timothy Hutton a Legjobb férfi mellékszereplő kategóriában nyert az 1980-ban készült Átlagemberek című drámáért. A USA Todaynek bevallotta, hogy a nővérével eldöntötték, a hűtőben fogják tárolni.

„Úgy gondolta, vicces lenne a hűtőszekrénybe tenni, mert amikor az emberek benyúlnak egy üveg sörért vagy valamiért, elcsodálkoznak. Még mindig ott van.”

Anna Paquin, aki a Zongoralecke című, 1993-as filmért nyert Legjobb női mellékszereplő kategóriában, a zoknis fiókjában tartotta egy ideig, majd később áthelyezte azt a csizmáihoz.

Jamie Foxx 2005-ben kapott Oscar-díjat a Ray című filmjéért, amelyben a blues zenészt, Ray Charlest formálta meg. A színész bevallotta évekkel ezelőtt, hogy a filmért kapott szobrot menedzserének ajándékozta, hiszen nélküle sosem nyerhetett volna.

Gwyneth Paltrow a Szerelmes Shakespeare című romantikus drámáért nyerte el megérdemelt díját 1999-ben, a Contact Musicnak pedig 2005-ben elmondta, hogy a könyvespolca legmélyére rejtette, mert teljesen kikészíti őt a látvány.

„Hetekig a garázsban tartottam eleinte, valami okból kifolyólag nem tudom jól érezni magam tőle. Kicsit kínos, és fura, traumatikus érzelmek törnek elő belőlem, mert életem egy nehéz időszakára emlékeztet.”

Jodie Foster két Oscarral gazdagodott ez idáig, 1989-ban és 1992-ben a Legjobb női főszereplő kategóriában – Emma Thompsonhoz hasonlóan ő is a fürdőben tartotta egy ideig, mivel passzoltak a vízcsaphoz. Később áthelyezte őket a dolgozószobájába.

Goldie Hawn a Legjobb női mellékszereplő kategóriában nyerte el Oscar-díját 1970-ben, A kaktusz virága című filmben nyújtott alakításáért. Elmondása szerint India-szobájában kapott helyet a szobor, ahol többek közt meditálni szokott.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

díj oscar szobor gála
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek