Starity

A legfurcsább nevekkel megáldott sztárcsemeték

2014. február 26. 23:11   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Manapság hatalmas népszerűségnek örvend, nem csak a celebek, hanem a hétköznapi emberek körében is, hogy minél különösebb neveket adjanak gyermekeiknek. Lássuk hát most a legszokatlanabb nevű sztárcsemetéket!

hirdetés
A legfurcsább nevekkel megáldott sztárcsemeték

Teresa Palmer és Mark Webber: Bodhi Rain

2014. február 17-én látta meg a napvilágot az Eleven testek sztárjának első kisfia, akit a Bodhi Rain Palmer névre kereszteltek el szülei. Teresa így indokolta a névválasztást: „A Bodhi azt jelenti, hogy felvilágosult ember, a Rain pedig, hogy bőséges áldás a magasból.

Jessica Simpson és Eric Johnson: Ace Knute

Tavaly június 30-án látogatta meg a gólya másodszorra a Simpson-Johnson famíliát, amikor is a világra jött a páros kisfia, Ace Knute. Az Ace-nek több jelentése is van, mint például az elsőszámú, kiemelkedő, szakértő, a csöppség cseppet sem mindennapi középső nevét pedig Eric svéd származású apai nagyapja, Knute Johnson után kapta.

Egyébként kislányuk neve sem túl szokványos, ugyanis egy fiúnév, a Maxwell mellett döntöttek.

Channing Tatum és Jenna Dewan-Tatum: Everly

2013 májusának utolsó napján jött világra a házaspár első gyermeke, aki egy kislány lett és az Everly Tatum névre keresztelték el. Érdekesség, hogy eredetileg férfinév volt és ó-angol származású, jelentése pedig a vaddisznók rétjéről való.

Rachel Zoe és Rodger Berman: Kaius Jagger

Karácsonyi ajándékként érkezett tavaly decemberben a 42 éves stylist családjába a második fiúgyermek, aki a Kaius Jagger Berman nevet kapta, ami etruszk eredetű, jelentése pedig ismeretlen, ám igen elterjedt név Rómában, ráadásul ez volt Julius Caesar első neve is és az Alkonyat című filmben a három Vulturi-vezető egyikét is így hívják.

Busy Philipps és Marc Silverstein: Cricket Pearl és Birdie

Idén júliusban lesz egyéves a család legfiatalabb tagja, akit Cricket Pearlnek, vagyis Tücsök Gyöngynek hívnak. Ám nővérének is hasonlóan érdekes nevet választottak a szülők, ugyanis Birdie-nek nevezték el, ami madarat jelent, csupán a végződést változtatták meg egy kicsit.

Kim Kardashian és Kanye West: North West

2013. június 15-én született meg a reality-sztár és a rapper kislánya, akinek érkezését szinte lélegzetvisszafojtva várta a világ. Nevét illetően már világra jövetele előtt sokat foglalkozott a média, a párosnak azonban így is sikerült meglepetést okoznia, ugyanis a North West, azaz az Észak-Nyugat nevet adták az apróságnak.

Kate Winslet és Ned Rocknroll: Bear

2013. december 7-én hozta világra harmadik gyermekét a 38 éves színésznő. A kisfiú a Bear, magyarul medve nevet kapta, ami a híres túlélő, Bear Grylls után már talán nem is tűnik annyira furcsának, de Alicia Silverstone is így nevezte el fiát.

Ving Rhames és Deborah Reed: Reign Beau és Freedom

A Ponyvaregény sztárjának lánya, aki a Reign Beau nevet kapta 2000-ben jött világra, nevének jelentése pedig uralkodó gavallér, piperkőc. Azonban 2002 februárjában született fiának sem választott hétköznapibb nevet, ugyanis őt Freedomnak, vagyis Szabadságnak hívják.

Holly Madison és Pasquale Rotella: Rainbow Aurora

Lassacskán betölti első életévét az egykori Playboy-nyuszi kislánya, akit Rainbow Aurorának, magyarul Szivárvány Hajnalnak hívnak. A különös névválasztást a következőképpen indokolta Holly: „Egyedülálló nevet akartam adni a lányomnak. Gyerekkoromban volt egy Rainbow nevű iskolatársam és annyira irigy voltam arra a névre. Szerintem nagyon aranyos és egyedi.”

Alicia Keys és Swizz Beatz: Egypt Daoud Ibarr

Az 2010. október 14-én született kisfiának valószínűleg hosszú időbe telik megtanítani saját nevét, ugyanis szülei Egypt Daoud Ibarr Deannek nevezték el. Az Egypt nem igazán használatos névként, ugyanis magát Egyiptomot jelenti, míg a Daoud a Dávid héber megfelelője.

Beyoncé és Jay-Z: Blue Ivy

Kék Borostyán – így hangzik magyarra fordítva az énekesnő és a rapper 2011. január 7-én született kislányának neve, ami kezdetekben hihetetlenül furcsa volt angolul is, mára azonban már hozzászokott a nagyvilág e névhez.

Lisa Bonet és Jason Momoa: Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha

Lenny Kravitz ex-felesége három gyermeknek adott életet: az első volt Zoë 1988-ban, jelenlegi férjétől pedig először Lola Iolani érkezett 2007-ben, őt pedig egy kisfiú követte 2008-ban, akinek a Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha nevet adták.

Antonio Sabato Jr. és Cheryl Moana Marie Nunes: Antonio Kamakanaalohamaikalani Harvey Sabato III

A színész 3 gyermek édesapja. Virginia Madsentől született 1994-ben Jack, Kristin Rosettitől 2002-ben Mina Bree, 2011. május 1-jén pedig Antonio Kamakanaalohamaikalani Harvey Sabato III látta meg a napvilágot. A kisfiú leghosszabb nevének jelentése, ajándék a mennyből.

Gwen Stefani és Gavin Rossdale: Zuma Nesta Rock

Az énekesnő két kisfiú édesanyja, fiatalabbik gyermekének pedig igen érdekes nevet raktak össze férjével: Zuma Nesta Rock Rossdale. Ismert jelentése egyik névnek sincs, viszont Zuma Rock egy Nigériában található monolit, ami a fővárostól, Abujától északra helyezkedik el.

Shannyn Sossamon és Dallas Clayton: Audio Science

A színésznő 2003. május 29-én adott életet kisfiának, akinek az Audio Science, vagyis Hangtudomány nevet adta. Már első hallásra is rettentően különös a név, de magyarra lefordítva még nevetségesebben hangzik.

Christie Brinkley és Peter Cook: Sailor Lee

Idén júliusban ünnepli 16. születésnapját a modell legidősebb lánya, akinek meglehetősen érdekes nevet választottak, ugyanis a Sailornek, vagyis Tengerésznek hívják.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek