Starity

Decemberben kerül bemutatásra Paul Thomas Anderson új filmje

2014. február 26. 21:09   |   Szerző: Cannibal3

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Végre bemutatási dátumot kapott a rendező idei, Thomas Pynchon regénye alapján készült filmje, az Inherent Vice.

hirdetés
Decemberben kerül bemutatásra Paul Thomas Anderson új filmje

Paul Thomas Anderson a The Master című, felkavaró szektás filmjével jelentkezett utoljára 2012-ben, tavaly májusban viszont már elkezdődött újabb műve, az Inherent Vice forgatása, melynek a Warner Bros. tegnap a bemutatási dátumát is bejelentette. A film december 12-én érkezik majd meg az amerikai mozikba, ebből az időpontból pedig ha nagyon másra nem is, arra biztosan következtethetünk, hogy a filmet a komoly Oscar-esélyesek közé várják.

Az Inherent Vice alapja Thomas Pynchon 2009-es, azonos című regénye, mely az író első filmre vitt munkája lesz. A történet az 1970-es évek Los Angelesében játszódik, középpontjában a zűrös magánnyomozó, Larry „Doc Sportello áll, aki egy elrabolt lány, történetesen éppen egy volt barátnője ügyében nyomoz.

A főszerepre Andersonnak sikerült megszereznie Joaquin Phoenixet, előző munkája, a The Master sztárját, rajta kívül pedig olyan színészekkel találkozhatunk majd még a filmben, mint Josh Brolin, Owen Wilson, Katherine Waterston, vagy éppen az Oscar-díjasok táborát erősítő Reese Witherspoon és Benicio Del Toro.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a mozipremier előtt eljut-e valamelyik fesztiválra a film, így ebben a kérdésben jelenleg csak tippelgetni lehet még. Májusig nem biztos, hogy végeznek az utómunkálatokkal, így Cannes talán kizárható, de később Toronto vagy Velence már elképzelhetőbbnek tűnik, utóbbi különösen annak fényében, hogy a The Mastert is ott mutatták be. Bárhogy is lesz, a Boogie Nights és a Kótyagos szerelem ötszörösen Oscar-jelölt rendezőjének új alkotása már most az év egyik, ha nem a legjobban várt filmje.

Joaquin Phoenix a film forgatásán

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek