Starity

A legsikeresebb videoklipek: Zlata Ognevich

2014. március 05. 16:04   |   Szerző: Fan-ily6889

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A következő összeállítás a csodaszép hangú ukrán énekesnő, Zlata Ognevich öt legkedveltebb videoklipjét sorakoztatja fel.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Zlata Ognevich

Zlata Ognevich neve a 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál kapcsán csenghet ismerősen az embereknek, ugyanis a meseszép énekesnő Ukrajnát képviselte a versenyen, ahol az elődöntőben, illetve a döntőben is a harmadik helyezést érte el.

Harmadik nekifutásra sikerült a továbbjutása, hiszen 2011-ben a második, míg 2010-ben az ötödik helyen végzett a hazai versenyen, így mindkétszer lecsúszott a Dalfesztiválról. Harmadszorra viszont a maximális pontszámot szerezte meg az ukrán döntőben, ezáltal valóra válhatott az egyik legnagyobb álma.

A gyönyörű hanggal megáldott énekesnő elárulta, hogy imád merülni, eközben pedig mindig azt gyakorolta, mennyi ideig bírja visszatartani a lélegzetét. Ez igen nagy segítséget jelentett a számára, – mint később kiderült – ugyanis ezáltal több magas hangot is képes kiénekelni egy levegővétellel.

Ugyan még egy nagylemezt sem rögzített a szépség, viszont több dallal is rendelkezik, némelyikhez pedig videoklipet is forgatott.

ОСТРОВ ЛЮБВИ (Tiny Island) – 2010

A dal rendkívül népszerű a hallgatók körében, akik azt mondják, elsősorban az őszinteség és a lélekkel teli ének mutatkozik meg az alkotásban. A szerzeményben Mikhail Nekrasov, ukrán zeneszerző működött közre Zlatával.

Az énekesnő filmbéli szerelmével látható a videoklipben, amint boldogan időznek a kertjükben, később viszont betörők jelennek meg a pár házában otthon tartózkodásuk idején, majd egyikük elfogja a lányt, ám szerelme a segítségére siet. Ezt követően dulakodni kezd a behatolóval, eközben elsül a fegyver, és a lövés a lányt éri.

A rendőrség végül az összetört szívű férfit fogja el és zárja börtönbe, hiszen kiérkezésükkor már csak ő van jelen a helyszínen. A történet végén a lány a szeretett férfi karjaiban ébred, tehát kiderül, hogy az egész csak álom volt.

АНГЕЛЫ (Angels) – 2010

Ezen a szerzeményen is a már korábban említett zenésszel, Mikhail Nekrasovval dolgozott együtt az énekesnő. Egy szimfonikus zenekar – melyben számos szakember foglal helyet – szintén közreműködött a dalban Zlata oldalán. Kulcsszerepet játszik az erőteljes ének, összességében pedig egy érzéki és szívből jövő alkotást hallhatunk.

A videóban az énekesnőt egyszer autót vezetve, másszor pedig a hátsó ülésen utazva láthatjuk, majd a jármű előtt, illetve annak tetején fekve pillanthatjuk meg énekelve.

Kiss – 2010

Az énekesnő Shamshudinov ukrán DJ-vel működött közre ebben a dalban. A videoklipben egy kislány tűnik fel a színen, amint egy réten játszik és szaladgál, majd négy táncoló férfit pillanthatunk meg, végül DJ Shamshudinov és Zlata is megjelenik.

A klip végén a kislány megbotlik és elesik, de az énekesnő felsegíti a gyermeket, ezt követően pedig együtt szaladnak és játszanak tovább a szabadban, illetve a fűben fekve az eget kémlelik.

The Kukushka (КУКУШКА) – 2010

Az énekesnő 2011-ben ezzel a dallal képviselte volna Ukrajnát az Eurovízión, de egy hajszállal lecsúszott az első helyről a hazai döntőben. A közönség nem értett egyet a végeredménnyel, ezért egy újabb döntő került megrendezésre, viszont Zlata akkor már visszalépett a részvételtől.

Zeneszerzőként Mikhail Nekrasov, producerként Marta Ostankova, rendezőként pedig Oleg Stepchenko munkálkodott együtt az énekesnővel.

A klipben egy lovon ülve jelenik meg a szépség, majd amikor a vízbe tekint, önmagát pillantja meg, ám egy teljesen más kinézettel. Ezután egy másik idősíkban is láthatjuk Zlatát, tehát párhuzamosan zajlik a két történet.

Az énekesnő egyik énje a másik keresésére indul lóháton – miután kakukkszót hall –, végül meg is találja és megmenti, majd tükörképeik újra találkoznak a vízben. A videóban megjelenő templom egyébként Ukrajna legrégebbi temploma.

Gravity – 2013

Zlata a Gravityvel képviselte hazáját a tavalyi Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol a harmadik helyre tört húsz ponttal lemaradva az azeri Farid Mammadov mögött. Ezzel a dallal azt az üzenetet szeretné átadni, miszerint erősnek kell lennünk, és tudnunk kell álmodozni. Zlata szerint egy igen különleges alkotásról van szó, ami erőteljességet sugároz.

Elmondása szerint az élet törékeny, éreznünk kell a felelősségeink súlyát, valamint mindig úgy kellene vélekednünk, hogy az erő önmagában képes kinyitni a szárnyakat és szárnyalni, miközben legyőzi a nehézségeket.

Mikhail Nekrasov és Karen Kavaleryan működött közre az énekesnővel, mint dalszerző. A videoklip 2013 márciusában látott napvilágot, maga a dal pedig az első helyen landolt az ukrán slágerlistákon.

Zlata a videóban egy erdőben sétál – ami egy úszó szigeten helyezkedik el –, ahol felfedezi a természet csodáit, illetve ezekben gyönyörködik, miközben pillangókkal és egy unikornissal barátkozik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek