Starity

Eurovízió: Svédország és Dánia kiválasztották énekeseiket

2014. március 09. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A két nagyágyú, Svédország és Dánia is kiválasztották 2014-es képviselőiket, akik nem mások, mint Sanna Nielsen és Basim.

hirdetés
Eurovízió: Svédország és Dánia kiválasztották énekeseiket

A skandináv eurovíziós énekesekre minden évben egyre nagyobb az érdeklődés, ami nem is csoda, hiszen 2012-ben a svédek, tavaly pedig a dánok nyerték a versenyt. Idén mindkét nemzet egy kicsit az eddigiektől különböző dalt és előadót választott: a svédek Sanna Nielsen mellett döntöttek a Melodifestivalenen, míg a dánok a Dansk Melodi Grand Prix keretein belül a marokkói származású Basimra voksoltak.

Sanna Nielsen 29 éves, karrierje pedig a 90-es évek derekán kezdődött, amikor részt vett egy tehetségkutatóban. Azóta Svédországban egyre nagyobb népszerűségnek örvend, nyolc nagylemezt adott ki (köztük kettő karácsonyi albumot is), és számtalan sláger van a háta mögött.

Sanna hétszer vett részt a Melodifestivalenen, először 2001-ben az I går, i dag című szerzeményével, s mindannyiszor az első tízben végzett. A hetedik alkalommal – idén – pedig megnyerte a versenyt, s ezzel ő képviseli hazáját Undo című dalával a koppenhágai rendezvényen.

A dán induló, Basim 21 éves, marokkói származású énekes. 2008-ban jelentkezett a dán X-Faktorba, ahol a negyeddöntőkig jutott, de neki ez is elég volt, hogy később szólóénekesi karrierjét beindítsa. Basim két nagylemezt adott ki, illetve tavaly egy EP-t. 2014-ben a Dansk Melodi Grand Prixet megnyerte Cliché Love Song című dalával, amellyel Dániát képviseli majd az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek