Starity

Norman Reedus nem tud elszakadni Daryltől

2014. március 11. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Walking Dead sztárjával, Norman Reedusszal kérdezz-feleleket készített az AMC csatorna.

hirdetés
Norman Reedus nem tud elszakadni Daryltől
Fotó: Terry Richardson

Norman Reedus, aki a fanok kedvenc Daryl Dixonját alakítja az AMC nagy sikerű zombisorozatában, a The Walking Deadben, leült a csatorna riportereivel egy kérdezz-felelek erejéig. Többek közt beszélt karakteréről, az új színészek köszöntéséről és arról, Daryl mennyire változtatta meg saját életét.

– Daryl igazán kiemelkedő karakter a rajongók számára. Amikor leszerződtél a sorozatra, gondoltad volna, hogy ennyire szerethetővé válik?

– Próbálom szerethetővé tenni bizonyos pillanatokban, de nem épp szeretni való.

– Továbbá az állandóan fogyatkozó csapat része, és a kezdetektől a tagja. Mi ennek a titka?

– Ó, haver, nem tudom, mi a titok. Mindenki annyira gazdag karakterré vált, a színészek igazi életet leheltek beléjük. De nem hiszem, hogy bárki is egy kórházi ágyon, mosolyogva, szerettei körül fog meghalni.

– A rajongók saját módszereikkel próbálják megjósolni, mi fog történni a sorozatban. A színészek hogyan számítják ki a történetet?

– Forgatás előtt kapjuk meg a szövegkönyveket, néha hallok pletykákat, néha igazak, néha egyáltalán nem. De senki sem ismeri a karaktereik útját. Akárhányszor kerekasztal-beszélgetést tartunk egy új évad elején, a riporterek rendszerint azt mondják: „Ó, láttuk az első két epizódot, és szerintünk az történik, hogy...” Általában tévednek, holott látták az epizódokat! Scott és az írók megtartják maguknak a titkokat, a műsor cselekménye valahol el van zárva Scott Gimple agyában.

– Conan O’Brien nemrég azt mondta, a tiéd az egyik legjobb „önző, dühös, meg-foglak-ölni tekintet”. Vannak olyan mogorva tekintettel bíró személyek, akikre felnézel?

– Az elején annyira bizonytalan voltam mint színész, hogy mindenkire görbén néztem, azt hittem, mindannyian utálnak. És valahogyan ez a rosszalló tekintet hivatássá vált. A kedvenc színészeim ilyenek: Clint Eastwood például mindenképp. Charlie Bronson, Marlon Brando és Willem Dafoe is képesek beléd fagyasztani a sz-rt a tekintetükkel.

– Hiányzik neked annyira Michael Rooker, mint amennyire Darylnek a testvére?

– Rooker klassz alak, igazi hurrikán — sosem tudod, mi fogja elhagyni a száját, szóval ja, frankón hiányzik. Minden karakter hiányzik, akit elvesztettünk.

– Számos új karakter szerepel ebben az évadban. Milyen érzés új színészeket üdvözölni a forgatáson?

– Érdekes, mert amikor csatlakoznak hozzánk, úgy nézek rájuk, ahogy Daryl tenné. Nem igazán beszélek velük, megy ez a rosszalló tekintet, végül néhány epizód után, mikor már kék-zöld foltokkal és horzsolásokkal telik, és úgy mozognak, mintha 95 évesek lennének, odamegyek: „Hé, üdv a csapatban!”

– Négy évad után mennyire vált Daryl a részeddé?

– Egy ideig nem szakadsz el a karakteredtől, az biztos. Emlékszem, egyszer a hangom adtam egy animációs filmhez, és odajöttek, hogy „Whoa, álljon meg a menet, te nem Daryl vagy. Ne legyél Daryl.” Mindnyájan beszélünk egymással, akkor is, ha szüneten vagyunk, megpróbáljuk minél többször látni egymást, ahányszor csak lehet, mert a karaktereinktől nem lehet elszakadni.


Fotó: AMC

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek