Starity

Kultfilmeket előzött meg a Jégvarázs

2014. március 21. 21:09   |   Szerző: Lindsay019

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Jégvarázs bevételével két nagy klasszikust is leelőzött, ezzel a 13. legnézettebb filmmé lépett elő.

hirdetés
Kultfilmeket előzött meg a Jégvarázs

A mozinézők nem képesek elengedni a Jégvarázst, ami így sikeresebb, mint a Jurassic Park és a Star Wars I.: Baljós árnyak. A népszerű animációs film eddigi legjobb napja március 2. volt, amikor a 2 Oscar-díj mellett átlépte a „bűvös” egymilliárdos bevételi határt is, ám a növekedés azóta sem állt meg.

A film zenei CD-je a toplisták élén áll, számos termék, videó és paródia övezi a történet szereplőit, valamint legismertebb dalát, a Let It Gót. Jelenleg pedig a mese a 13. helyre került minden idők legnagyobb bevételét hozó filmes listáján, megelőzve ezzel Steven Spielberg dinoszauruszos klasszikusát és a Star Wars első részét.

A jelenlegi 1,032 milliárdos összbevételével a Jégvarázs lehet minden idők legnagyobb bevételt hozó animációs filmje. Már leelőzte Az Oroszlánkirályt és a Némó nyomábant, most pedig 31 millió dollár hiányzik ahhoz, hogy leelőzze a Toy Story 3. részét, mely jelenleg a 11. helyen áll. A 12. A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken, ami 1,045 milliárdot gyűjtött össze.

A box office számok mellett a Jégvarázs az egyik legsikeresebb DVD és Blu-Ray megjelenés az idén. Március 19-ével bezáróan, egy nap után 3,2 millió példányt adtak el, beleértve az előrendeléseket is. Hazánkban egyébként április 9-én jelenik majd meg DVD-n, Blu-Rayen, valamint 3D Blu-Rayen is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek