Starity

Szólóban mutatkozik be Lobó Szalóky Lázár - interjú

2014. március 29. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lobó Szalóky Lázár sokaknak lehet ismerős, hiszen a Dirty Slippers frontembereként egész évben járja országunk középiskoláit, hogy zenekarával a méhnyakrák-, drog- és alkoholellenes törekvésekre hívja fel a fiatalok figyelmét előadások és koncertek útján, a holnapi napon pedig Gyulán mutatkozik be először hivatalosan szólóban. Ennek kapcsán beszélgettünk Lázárral.

hirdetés
Szólóban mutatkozik be Lobó Szalóky Lázár - interjú

- Legutóbbi interjúnk óta eltelt ugyan két hónap, a Dirty Slippers pedig aktívabb, mint valaha, hiszen a folyamatos Suliturné mellett a csapat már a tavaszi-nyári fellépéseket szervezi, mi több: hamarosan a The Last Vegasszal indultok turnéra. Hogy fér bele az időbeosztásodba még a szóló projekt is? Honnan jött az ötlet?

- Másfél évvel ezelőtt a lemezkiadónkkal közös megegyezésre megbeszéltük, hogy elkezdek dolgozni a zenekar mellett a szóló anyagomon is, hiszen ott egy érzelmesebb, akusztikusabb oldalamat mutathatom meg a közönségnek. Magda Lajos barátommal kezdtunk el dolgozni, aki iszonyatosan profi zongorista, többek között dolgozott a Magna Cum Laude, Balassy Betty és Varga Feri előadókkal is korábban es nagyon profi producere a készülő anyagomnak.

Eddig három dal került nyilvánosságra, aztán picit hallgattam a dolog kapcsán, mert az életemben a zenekar az első, a szóló projekt akkor kerül előtérbe, ha a zenekar pihen, de mivel ilyen nemigen van, ebből kifolyólag lassabban haladnak a dolgok.

- Mint említetted, a zenekar igen fontos szerepet játszik az életedben. A szóló munkásságod során is ők szolgáltatják a muzsikát? Hogyan kapcsolódnak ehhez a projekthez a srácok?

- Az igazat megvallva maga az ötlet, hogy színpadra vigyem az egészet, tavaly télen jött és persze félig-meddig a Dirty is benne van a produkcióban, hiszen a dobos Pisti marad a szóló projektben is. Ugyan a zenekar tagjai nem szólnak bele a munkámba, de mindenben 100%-osan támogatnak.

- Mit tervezel a közeljövőben? Mikorra várhatjuk az albumot és hol találkozhatunk veled?

- Az első önálló nagylemezzel jövő év elejére szeretnék elkészülni, ettől függetlenül koncertek a nyáron várhatóak a holnapi debütáló nagykoncert után, melyekről folyamatosan tájékoztatom majd a rajongókat. Elsősorban azokban a városokban lépek majd fel, ahol a Dirty népszerű, vagy sok levelet írtak a szóló dalaim kapcsán. Így biztosan lesz budapesti, szegedi, nyíregyházi, debreceni és kétegyházi koncertek. Bízom benne, hogy sikerül eljutni ezzel a projekttel is mindenhova és ezen is leszek, ahogy időm engedi.

- Mesélnél arról, hogy miben más a szóló projekted, mint a Dirty Slippers-beli munkásságod?

- Ezek a dalok akusztikusabbak, visszafogottabbak és érzelmesebbek, viszont szövegileg ugyanúgy megtörtént eseteket dolgoznak fel. Zeneileg azonban sokkal nagyobb szerepet kap a zongora. A korábban már említett Magda Lajos pedig kiváló ötletekkel járul hozzá a dalaim végleges formába öntéséhez.

Aki kedvet kapott ahhoz, hogy megismerkedjen Lázár szóló munkásságával élőben is, ki ne hagyja a holnap 17:00-kor kezdődő gyulai SodarMustra-beli koncertet sem!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek