Starity

Ismerd meg az idei tavaszi-nyári trendeket!

2014. március 29. 18:06   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„A divat elmúlik, a stílus örök!” - olvashatjuk sok helyen Yves Saint Laurent híres sorait, és milyen igaza van! Nem az határoz meg, hogy mit viselsz, hanem, az, ahogyan...

hirdetés
Ismerd meg az idei tavaszi-nyári trendeket!

A tavasz beköszöntével máris érezhetjük a hőmérséklet emelkedését és a természet is elkezdett kiszínesedni: zöldell a fű, rügyet bontanak a fák és nyílnak a virágok. Ezzel együtt mi magunk is levehetjük téli kabátunkat, bélelt csizmánkat és ruhatárunkat a melegebb évszakhoz igazítjuk.

Míg régebben a divat akár egy egész évtizedet is meghatározott, addig napjainkban a trendek az évszakokkal változnak, ennek ellenére van, ami örök: manapság is a színek, minták és az alapdarabok uralják és határozzák meg öltözködésünket. Lássuk, idén tavasszal és nyáron mely trendeknek hódolhatnak a divatkövetők!

Divatszínek

A tavaszi-nyári divatszínek e meleg, színes évszakokhoz alkalmazkodnak, így félretehetjük a téli napokon szívesen viselt sötétebb darabokat és szerezzünk be néhány élénkebb színvilágút helyettük, ugyanis az idei divat a napsárga, a korallszín, a kobaltkék, a menta, a lazacrózsaszín, az arany, a fehér és a púderszínnek kedvez.

Minták

A tavaly, tavalyelőtt hódító neonszínek végre leáldozóban vannak, az egyszínű darabok után pedig végre ismét helyet követeltek maguknak a minták mind a kifutókon, mind a magánéletben. Szerencsére visszatérőben vannak az '50-es évek divatmintázatai, így boldogan köszönthetjük újra a pöttyöket, csíkokat és a virágmintákat ruháinkon.

Alapdarabok

Minden szezonnak megvannak a maga alapdarabjai, így ez nincs másként a tavasszal és nyárral sem. Míg tavasszal továbbra is hódítanak a csőszárú farmernadrágok, a még mindig nagy népszerűségnek örvendő leggingsek, a mindig divatos tornacipők, a kényelmes ingek és ingruhák; addig nyáron a rövidnadrágok, a bő szoknyák, a csinos szandálok, a szexi fürdőruhák és a régi stílusú napszemüvegek kerülnek majd előtérbe. Lássuk őket egyenként!

Farmer

Mióta a farmer bejött a divatba, ki sem tette a lábát a magazinokból, hiszen ebből az alkalmazkodó anyagból készült nadrágok, szoknyák és dzsekik mindig népszerűek. A tavalyi divathoz hasonlóan érdemes feldobni kedvenc darabjainkat szegecsekkel is, hiszen a vadóc stílus továbbra is porondon van, nadrágok esetében pedig a tépett és egyszerű szabású fazonok hódítanak továbbra is.

Szoknya

Természetesen a szoknyák is hódítanak a tavaszi-nyári szezonban: ezúttal a magas derekú ceruzaszoknyák és a tütü stílusúak kedvelőinek kedvez a divat. Idén ismét nagysikerűek lesznek a maxi szoknyák is, így ezt a kényelmes darabot azok is viselhetik, akik nem rendelkeznek olyan csúcsszuper lábakkal, mint kedvenc modelljeink. Ehhez a divatőrülethez kapcsolódnak az idei szuperszexi elől rövidített, hátul hosszított fazonú darabok is.

Felső/ruha

Idén visszatérnek a feliratos felsők, emellett ismét nagy népszerűségnek örvendenek az ingek és az ingruhák is. Ezúttal a figyelem nem a dekoltázsra, hanem a hátra szegeződik majd, így érdemes ehhez hűen keresgélni a tavaszi nagy gardróbfrissítés alkalmával. Míg a tavasz legnépszerűbb darabja előreláthatóan a hátul masnikkal összekötött felsők lesznek, addig a nyári favorit a pántnélküli, szív alakú felsőrésszel megoldott, rafinált szabású szoknyaruhák lesznek.

Lábbeli

A cipőket illető trendek idén annyiban változtak, hogy visszatértek a sikkes hegyes orrú, magas sarkú darabok; emellett pedig továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek az edzőcipők és a lapos talpú lábujjas szandálok. Aki pedig a kényelmet szeretné előnyben részesíteni, de megjelenését mégis visszafogottan csinossá tenni, azok számára ajánljuk a babacipőket, mert ezek a lapos talpú, mégis nőies darabok sem mentek ki a divatból idén sem.

Dzseki

Ugyan beköszöntött a tavasz a naptár szerint, ennek ellenére még mindig előfordulnak hűvös, szeles napok, így ne tévesszen meg senkit a ragyogó napsütés reggelente. Az igazi trendkövetők számára ajánlottak a vagány bőrdzsekik, a stílusos famerzakók és az elegáns military szélkabátok, melyek azért is praktikusak, mivel szinte bármilyen stílusú és fazonú ruhákkal kombinálhatóak.

Táska

Táskákat tekintve a divatszín elsősorban a fekete, fazont tekintve pedig a karra akasztható darabok népszerűek idén. Természetesen nem minden alkalommal elegendő egy kis kézitáska, így a másik nagy kedvenc idén a kosár alakú nagyobb, pakolós táska, mely akár utazások során, vagy bevásárláskor is megállja a helyét.

Napszemüveg

Mint a ruhák esetében, így a napszemüvegeknél is visszatérnek a régi kedvenc darabok, így az Audrey Hepburn-féle nőcis szemüveg, a letisztult egyszerű keretes fekete darabok, és a mindig stílusos pilótanapszemüvegek beszerezése elkerülhetetlen a fashionisták számára.

Fürdőruha

Ha már nyár, akkor strandolás, ami persze nem nélkülözheti a csinosabbnál csinosabb fürdőruhákat sem. Akár a bikinit, akár az egyrészes fürdőruhát preferáljuk, mindenképpen fordítsunk figyelmet annak, hogy megfelelő méretűt válasszuk, és lehetőleg ne cserélgessük a barátnőink között, elkerülve ezzel a fertőzésveszélyt. Figyelem: a világos színű fürdőruhák még fehérebbnek mutatják a világos bőrt, ezt okosabb elkerülni!

Smink és manikűr

Mivel alapból a letisztultabb színek és fazonok vannak divatban, így ehhez igazodik az idei make-up trend is: a nude színek a nyerők tavasszal és nyáron, vagyis világos színű szemhéjfesték, cicaszemek, halvány rúzs vagy szájfény.

Körmeink ápolásáról se feledkezzünk meg, manikűrdivatot tekintve szintén a visszafogottan elegáns körömcsodákkal lehet tarolni, ehhez híven válasszuk a francia manikűrt vagy az egyszínű-egyszerű géllakkozást.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek