Starity

Sebastian Stan hét hónapig készült a folytatásra

2014. április 09. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színész több mint hat hónapig minden nap órákig edzett, hogy a maximumot nyújtsa az Amerika kapitány folytatásában.

hirdetés
Sebastian Stan hét hónapig készült a folytatásra

Egy darab rágó íze tovább tart, mint a legtöbb képregényhős halála, ezért is alakult ki a mondás; „Senki sem marad halott – kivéve Bucky, Jason Todd és Ben bácsi.” Nyilvánvalóan ezt elfelejtették közölni Bucky Barnesszal.

Amerika kapitány jobbkezét lelőtték az első részben, úgy hitték, a második világháború idején vesztette életét, de évtizedekkel később az agymosott Bucky visszatért mint egy beépült bérgyilkos, a Tél katonája. A CBR News nemrégiben leült Stan Sebastiannel egy interjú erejéig, ahol karaktere feltámadásáról, a felkészülésről és Bucky jövőjéről esett szó.

– Más szuperhősös franchise-ba is jelentkeztél az Amerika kapitány előtt?
– Igen, részt vettem a Star Trek és a Zöld lámpás meghallgatásain, de nem jött össze. Bár a Star Trek nemigen szuperhősökről szól.

– Amikor az Amerika kapitány: Az első bosszúállót forgattátok, ismerted a Tél katonáját, tudtad, hogy a Marvel ismét előveszi a karaktert a jövőben?

– Amikor találkoztam velük, felvilágosítottak a történettel kapcsolatban, de nme tudtam, hogy döntenek majd az első filmet követően. Reménykedtem ennek a lehetőségében.

– Számos rosszfiút alakítottál már eddig. Mi kell egy jó főgonosz alakításához?

– Nem nevezném a Tél katonáját azonnal rosszfiúnak, bár megértem, miért aggatják rá ezt a jelzőt. A motivációi bonyolultabbak annál, hogy most csak meg akar ölni valakit, vagy elpusztítaná a világot. Azért teszi, amit tesz, mert azt hiszi, az a helyes út.

– Mitől lesz Bucky ijesztő ellenfél Amerika kapitány számára?

– Közvetlen problémát jelent Steve Rogersnek, mert egykor Bucky képviselte őt. Nagyszerű ellenség, mert Steve Achilles-sarkára játszik. Az első filmben láttuk, ahogy Steve-et marta ez a poszttraumás bűntudat, amiért nem tudott segíteni a barátjának. Amikor Steve szemtől szemben áll a Tél katonájával, olyan dilemmába kerül, amiért valahol felelős. Ez máris gyenge pont. Bucky sokkal fejlettebb, mint volt – egyszerű zsoldosból ügyes késforgató, közelharci katona lett, majd mesterlövész. De ezeket a készségeket továbbfejlesztették, így igazi fenyegetést jelent.

– Beszélnél az első benyomásról a jelmezed kapcsán?

– Az első benyomás? Le voltam nyűgözve. Amikor megláttam a tervrajzokat, szó szerint életre keltek bennem, segítettek a fizikai felkészülésben. A kar nagyon tetszett, nem CGI-t használtunk.

– Hogyan készültél fel a szerepre fizikailag és lelkileg?

– Mindig másként. Fizikailag: hat-hét hónapon át keményen edzettem, először jött a fitnesz, a harc, a kés, majd megtanultuk a harcjelenetek koreográfiáit, amit minden nap gyakoroltunk. A diéta nagyon nehéz volt, mert sosem csináltam ilyesmit korábban. Nagyon kemény diétát követtem fél éven át.

– Nem akarsz több csirkemellet enni, ugye?

– Nem, tele vagyok. Mást sem ehetek. De magabiztosságot ad, hiszen, amikor forgatsz, jól érzed magad a bőrüdben, tudod, hogy keményen dolgoztál, és büszke vagy arra, amit elértél. A magabiztosság fontos. Lelkileg egyébként elég mókás volt a felkészülés, az egyik nap nagyon felkészültnek éreztem magam, másnap meg elveszettnek. Jó munkát akartam végezni, hogy kifejezzem a tiszteletem a képregények iránt, sok dokumentumfilmet néztem a PTSD-ről, arról, mi történt az emberekkel, akik túlélték a háborút.

– Feltehetőleg életben maradsz a második részben is – mit szeretnél, mi legyen a Tél katonája sorsa?

– Majd eldől. Tudom, nem valami izgalmas válasz, de élvezem a karakterem, szeretném folytatni a történetet. A képregényben van egy pillanat, amikor Buckynak magába kell fogadnia mindazt, amiből kimaradt – az elmúlt 50-70 évet. Mint színész, ez óriási kihívás lenne, és kíváncsian várom, mi jön legközelebb!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek