Starity

Courtney Love és Dave Grohl elásta a csatabárdot

2014. április 12. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nirvanát a tegnapi nap folyamán iktatták be a Rock & Roll Hírességek Csarnokába, és ezen alkalommal végre Courtney Love és Dave Grohl is megenyhült egymás irányában.

hirdetés
Courtney Love és Dave Grohl elásta a csatabárdot

Dave Grohl és Courtney Love sosem jöttek ki igazán jól egymással, kapcsolatuk 2009-ben mérgesedett el igazán, amikor Kurt Cobain özvegye kijelentette: úgy véli, hogy Dave rástartolt az akkor 16 éves lányára, Francesre.

A tegnapi napon azonban félretették a köztük dúló nézeteltéréseket, és elásták a csatabárdot, melyet egy öleléssel tettek felejthetetlenné a rajongók számára. „Én csak azt kívánom, bár Kurt is itt lenne, hogy érezze és átélje ezt. Ő igazán értékelné. És ezt adom én Francesnek, a lányuknak, aki most azért nincs jelen, mert beteg” – nyilatkozta Love.

Emellett a nagyszabású gálának több fénypontja is volt, hiszen Kurt Cobain édesanyja, Wendy O'Connor is megjelent lányával, Kimberly Cobainnel. „Nagyon hiányzik, ő már egy igazi angyal” – mondott köszönetet a könnyeivel küszködve Kurt édesanyja, miután biztosította a közönséget arról, hogy milyen büszke is a fiára.

A legmeghatóbban azonban mégiscsak Krist Novoselic nyilatkozott a néhai Kurt Cobainról: „Nirvana-rajongók keresnek meg engem nap mint nap, hogy köszönetet mondjanak a zenéért. Amikor ezt hallom tőlük, óhatatlanul is mindig Kurt Cobainre gondolok ilyenkor. Szóval köszönöm, Kurt, és azt kívánom, bár itt lehetnél ma este velünk!”

Mindemellett mint néhány nappal ezelőtt kiderült: a Nirvana másik dobosát, Chad Channinget a korábbi pletykákkal ellentétben mégsem iktatják be, ennek ellenére a zenész boldogan fogadta a részére küldött meghívót és vett részt a beiktatáson, melynek során Dave Grohl – aki nem sokkal Chad távozása után került a zenekarba – szívhez szólóan köszönte meg Chad munkásságát és bevallotta, hogy az In Bloom című dalhoz sokat merített a Channing ötleteiből.

Érdekesség, hogy a beiktatott zenekarok mindegyikének rövid műsorral kellett készülnie az esemény kapcsán, bár a Nirvana esetében ez különösen nehéznek bizonyult a karizmatikus frontember hiánya miatt, akit egy-egy dal erejéig pótoltak csupán az este folyamán.

Joan Jett a Smells Like Teen Spiritben, Annie Clark of St. Vincent a Lithiumban, Lorde pedig az All Apologizesban helyettesítette Kurtöt. Csekkoljátok az előadásokat és az eseményről készült legfrissebb képeket!


Dave köszönetet mond (a háttérben Krist látható)

Középen Kurt édesanyja, Wendy látható a lányaival, bal szélen Krist, jobb szélen pedig a csapat iktatását végző Michael Stipe, az R.E.M. frontembere

Courtney és Dave sok év háborúskodás után békültek ki

Courtney is köszönetet mondott, szavait hatalmas ováció fogadta

Courtney-t boldoggá tette anyósa jelenléte

Joan Jett a Smells Like Teen Spirit című szám erejéig kísérte a Nirvanát

Annie Clark jelenléte is meghatározó volt...

...akárcsak Lorde-é

A műsor után Chris Martin boldogan fotózkodott Krist és Dave társaságában

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek