Starity

Nálunk is bemutatják a Coen testvérek új filmjét

2014. április 12. 16:04   |   Szerző: Cannibal3

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Május 15-étől lesz látható a hazai mozikban is Joel és Ethan Coen legutóbbi alkotása, Llewyn Davis világa címmel.

hirdetés
Nálunk is bemutatják a Coen testvérek új filmjét

A tavalyi Cannes-i Filmfesztiválon bemutatott Inside Llewyn Davis mindeddig elkerülte a hazai mozikat, ám most, ha kicsit megkésve is, megkapta végre magyar premierdátumát. A Nem vénnek való vidék és a Fargo alkotóinak legutóbbi filmje május 15-én érkezik hozzánk a – többek közt az Adéle életét és A nimfomániást is elhozó – Vertigo Média forgalmazásában, Llewyn Davis világa címmel.

A film a 60-as évek New Yorkjának folkzenei közegébe enged bemutatást az egyik napról a másikra élő, lecsúszott zenészen, Llewyn Davisen keresztül, aki zenésztársa öngyilkossága és szólóalbuma bukása után próbál boldogulni pénz és hajlék nélkül. A fekete humorral átszőtt, melankolikus alkotást a kritikusok a Coen-életmű egyik legérettebb, legjobban sikerült darabjának nyilvánították.

A címszerepben az eddig leginkább a Drive kapcsán ismert Oscar Isaac látható, rajta kívül pedig még olyan arcok tűnnek fel a filmben, mint Justin Timberlake, Carey Mulligan, Garrett Hedlund vagy éppen John Goodman.

A film bár Cannes-ban elnyerte a nagydíjat és a kritikusok is oda voltak érte, Oscar-jelölések terén a Coen testvérek korábbi munkáihoz képest jócskán alulteljesített, hiszen nominációt csak a hangvágásért és az operatőri munkáért sikerült begyűjtenie végül. A kritikusszövetségek persze azért tudták valamelyest kárpótolni: a torontói egyesület és a National Society of Film Critics is az év filmjének választotta, az alakításáért Golden Globe-ra is jelölt Oscar Isaac pedig mindkét szervezetnél elnyerte a legjobb színésznek járó díjat is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek