Starity

Feltörekvő bandák nyomában: 5 Seconds of Summer

2014. április 18. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezúttal az egyre híresebb, ausztrál 5 Seconds of Summer, leginkább pop-rockot játszó zenekart mutatjuk be.

hirdetés
Feltörekvő bandák nyomában: 5 Seconds of Summer

A 5 Seconds of Summer 2011-ben alakult meg egy gimnáziumi zenekarként Sydney-ben Luke Hemmings, Calum Hood és Michael Clifford által, később pedig Ashton Irwin is csatlakozott. Kezdetekben feldolgozásokat készítettek számos, világszerte ismert előadótól, mint a Green Day, a Blink 182, az All Time Low vagy éppen a kanadai Justin Biebertől.

2012-ben kezdték el komolyabban venni a zenélést, amikor is leszerződtek első lemezkiadójukkal, a Sony ATV Music Publishinggel. Nem is kellett sokat várni, az év júniusában ki is adták első EP-lemezüket Unplugged címen, mely az első héten meghódította az ausztrál zenei ranglistákat.

Még ebben az évben kiadtak két kislemezt, a Beside You-t és az Unpredictable-t, valamint december 7-én jelentették meg második EP-jüket, a Somewhere New-t. A fiúk nemcsak zenei sikereket értek el, de Louis Tomlinson, a One Direction egyik tagja is felfedezte őket, mialatt egy ausztrál turnén vettek részt, és felkérték őket, hogy 2013-ban a Take Me Home világ körüli turnéjukon legyenek az előzenekar.

A 2013-at egy új dallal, a Heartbreak Girllel indították, melyhez egy saját, házi videoklipet is készítettek. Február 23-án kezdetét vette a Take Me Home turné, amivel egész Angliát és Írországot körbeutazták. Persze nemcsak a One Directionnel turnéztak, hanem részt vettek a First New Zealand turnén és a Pants Down Touron is. Két díjat is bezsebeltek az Átütő zenekar kategóriában, ezek pedig a Channel V és az MTV díjai voltak.

2014. február 5-én jelent meg legújabb kislemezük, a She Looks So Perfect, mely alig két nap alatt No. 1 lett 39 országban, valamint mára már platina- és aranylemez is.

A dal mellett egy She Looks So Perfect-EP is megjelent a 5SOS-tól, mely szintén tarolt a zenei ranglistákon. Február és március között egy brit turnén vettek részt, március és április között egy 5 Countries 5 Days európain, valamint jelenleg zajlik Stars, Stripes and Maple Syrup koncertsorozatuk az USA északi államaiban. Májusban is az utakat fogják járni, azonban ezúttal otthonukba, ausztráliában a There is No Place Like Home turné keretein belül.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek