Starity

Anastacia legújabb nagylemeze ma debütált

2014. május 05. 12:12   |   Szerző: Fan-ily6889

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A várakozásnak ezennel vége: az énekesnő hosszú idő után új stúdióalbummal jelentkezik, bár 2012 novemberében kiadott egy nagylemezt, a saját szerzeményei ez idáig várattak magukra, hiszen a legutóbbi alkotás egy feldolgozásalbum volt.

hirdetés
Anastacia legújabb nagylemeze ma debütált

Anastacia a mai napon egy új koronggal – a Resurrectionnel – ajándékozta meg hűséges rajongóit, akik már igen régóta vártak erre a napra. Egyes európai országokban a következő napokban, illetve hetekben kerül a boltok polcaira az alkotás, a Benelux államok területein élők pedig május másodika óta már a kezükben tarthatják az albumot.

Az énekesnő rendkívül igényesnek mondható, ugyanis több mint egy évig dolgozott a legújabb lemezen. 2013-ban kezdte meg a stúdiómunkálatokat, viszont egy rövid időre minden félbeszakadt a betegsége miatt. Ám mivel kemény fából faragták Anastaciát, nem hagyta, hogy teljesen levegye a lábáról a kiújult melldaganat, így hát a harc közben is folytatta munkálatait.

2008-ban – amikor elkészült a Heavy Rotation – valamelyest már megfogalmazódott benne, hogy a következő alkalommal milyen stílusú alkotást fog szeretett közönsége elé tárni. „Mivel a többség rockosabb szerzeményekre vágyik, azt feleltem: oké, akkor rockot kaptok” – mondta akkoriban.

Anastacia szemmel láthatóan a precizitás híve, hiszen nem arról híres, hogy kétévenként új lemezt dobjon piacra. Egyébként az It’s A Man’s World című feldolgozásalbumon hallható dalok, illetve azok előadói ihlették meg az énekesnőt a Resurrection hangzását illetően.

A Stupid Little Things című dalon Sam Wattersszel és Louis Biancaniellóval dolgozott együtt, akik korábban a Not That Kind és a Freak Of Nature nagylemezeken is közreműködtek. A szerzeményt úgy titulálták, hogy egy igazi, korunkbeli pophimnusz, amely Anastacia valaha írt legjobb dalai közé tartozik. Az énekesnő úgy véli, kellő hangsúlyt kell fektetnünk arra, amiről tudjuk, hogy hamarosan bekövetkezik, de ne csináljunk túl nagy ügyet belőle, és ne fókuszáljunk az apró dolgokra.

A Stay című szerzemény azon a napon született meg, amikor telefonon közölték vele a szörnyű hírt a daganat kiújulásáról. Épp akkor érkezett meg a stúdióba egy jó barátjával, egyben munkatársával, Jamie-vel, amikor megcsörrent a telefonja. A férfi azonnal haza akarta küldeni Anastaciát, aki ekkor az felelte: „Viccelsz? Nincs mód arra, hogy hazamenjek, írjuk meg azt a rohadt dalt!” Nem állt szándékában elmenekülni a felvételek elől, az élettől pedig pláne nem.

A jól ismert Left Outside Alone is helyet foglal a dalok között, amelynek hangzása lágyabb és visszafogottabb a korábbi verzióhoz képest. Mint kiderült, azért esett erre a választás a régi slágerek közül, mert a szerzeményt éppen akkor írta, amikor az első harcot vívta a daganattal. A mostani változat tehát a korábbi újraértelmezése.

A Resurrection nevet pedig úgy jellemezték, hogy egy igen erős szó, amely tökéletes névválasztás volt a korongnak. Ha van valaki, aki tudja, hogyan lehet arra használni a belső erő egészét, hogy összpontosíts, és sose add fel, akkor az Anastacia. Annak ellenére, hogy az album jórészt lassabb hangvételű alkotásokat tartalmaz, tele van pozitív energiával, szenvedéllyel, lelkesedéssel, és egy igazi harcos nyilatkozataival, aki bátorító üzeneteket küld a világnak.

Az énekesnő számára a dalszövegírás segítséget nyújt abban, hogy a sötét időszakait maga mögött hagyja, és a történeteit megoszthassa a világgal. A lemez standard változata tíz szerzeményt, a deluxe kiadása pedig négy bónuszdalt tartalmaz.

Dallista:

Disc 1

01. Staring At The Sun
02. Lifeline
03. Stupid Little Things
04. I Don't Want To Be The One
05. Evolution
06. Pendulum
07. Stay
08. Dark White Girl
09. Apology
10. Broken Wings

Disc 2

01. Other Side Of Crazy
02. Oncoming Train
03. Resurrection
04. Left Outside Alone (Part 2)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek