Starity

Kállay-Saunders tarolt az eurovíziós közönségszavazáson

2014. május 26. 19:07   |   Szerző: bazsi888

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mint minden évben, idén is egy hétig lehetett szavazni az Eurovíziós Dalverseny döntője után a verseny rádiós közönségdíjára. Kállay-Saunders András két kategóriában is megnyerte a trófeát!

hirdetés
Kállay-Saunders tarolt az eurovíziós közönségszavazáson

Május 17. és 25. között szavazhattak az ESC Radio hallgatói, hogy ki nyerje meg az év rádiós közönségdíjait, melyeket először 2006-ban osztottak ki, de eddig csupán egy magyar indulónak, Rúzsa Magdinak sikerült megnyernie 2007-ben a Legjobb Női Előadó kategóriában. Tavaly Bonnie Tyler duplázott, továbbá az olasz Marco Mengoni és a görög Koza Mostra feat. Agathonas formáció zsebelte be a díjakat.

Az ESC Radio Awards jelöltjeire bárki szavazhatott, azonban csakúgy, mint a Dalversenyen, saját indulóra nem lehetett szavazni, így Magyarországról nem lehetett Andrásra voksolni, illetve ebben a szavazásba semmilyen zsűri nem szólt bele, abszolút a közönség döntött.

Ennek ellenére a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál legjobb dala a közönségszavazás alapján 8,8 %-kal a Szakos Krisztián és András által írt Running lett. A második helyen a svéd Sanna Nielsen Undo című dala áll 8,5 %-kal, míg a harmadik helyezett a fesztivál győztese, Conchita Wurst Rise Like a Phoenix című dala lett 7,8 %-kal.

A Legjobb Férfi Előadó idén szintén Kállay-Saunders András lett, 23,9 %-kal, szorosan mögötte második helyen a svájci Sebalter 23,2 %-kal, végül harmadik helyen az örmény Aram MP3 végzett 12,3 %-kal.

De ejtsünk szót a másik két kategória nyerteseiről is. Díjazták a Legjobb Női Előadót, aki Sanna Nielsen lett 30,1 %-kal, Conchita Wurst ebben a kategóriában is csak a második lett 20,7 %-kal, míg a harmadik helyet az ukrán Mariya Yaremchuk szerezte meg a szavazatok 13,1 %-val.

Végül a Legjobb Együttes kategóriában is lehetett szavazni. Az első helyen a holland kellemes, lágy countryzenét játszó The Common Linnets végzett (18,8 %), másodikként a görög Freaky Forture feat. RiskyKidd (12,1 %), míg a finn Softengine volt a harmadik legnépszerűbbebben a kategóriában 10,5 %-kal.

Az ESC Radio Awards trófeáit, amit egy gravírozott üvegtömb jelképez, vélhetőleg hamarosan átadják majd Kállay-Saunders Andrásnak, aki annak ellenére, hogy az ötödik helyen végzett, hatalmas közönségsikert ért el és ő az első magyar induló, aki egyszerre két kategóriában is diadalmaskodott.

A teljes szavazás százalékai és eredményei itt olvashatóak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek