Starity

10 elképesztően óriási állat, amitől garantáltan megijedsz

2014. május 31. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkünkben tíz sokkolóan nagy állatot mutatunk be, melyekhez hasonlót talán még sosem láttál.

hirdetés

Az alábbi képeket látva konstatáljuk, mekkora biztonságban is vagyunk unalmas szobánk négy fala közt. Míg a vadonban és mások otthonaiban ijesztően óriási állatok élnek – és nem félnek tőlük –, addig mi sokszor a legapróbbaktól és legártalmatlanabbaktól is halálra rémülünk, legyen az ragadozó vagy növényevő. Ha azt hitted, már mindent láttál, akkor íme, tíz ijesztően óriásra nőtt cukiság:

Brutus, az 5,5 méteres krokodil

Az Ausztrália Adelaide folyójában élő Brutus a turisták egyik kedvenc látványossága. Imádja a bivalyhúst, és bármit képes megtenni érte, akár egy rendes show-t is ad. Egyik mellső lába hiányzik, amit találgatások szerint egy cápa harapott le. A sósvízi krokodilok a legnagyobb élő hüllők a világon: akár 6-7 méteresre és 450-900 kilósra is megnőhetnek!

Repülőkutya

Ezen állatok nevüket a rókákra és kutyákra emlékeztető arcuk miatt kapták. Több fajuk van, a legnagyobbnak szárnyfesztávolsága elérheti a 180 centimétert is, mely nagyobb, mint a magyar emberek átlagmagassága.

900 kilós malac Kínából

Pálmatolvaj

Az ízeltlábúak törzsébe és a tízlábú rákok rendjébe tartozó állat az Indiai- és a Csendes-óceán közti szigeteken honos. Nagyságuk elérheti a fél métert, tömegük pedig akár a négy kilogrammot is. Az alábbi szerintünk jócskán meghaladta ezeket.

Óriás japán rák

Mintha egy Pokémont látnánk életre kelni. Az óriás japán rák bármilyen ijesztő és nagy is (akár 4 méter, 20 kiló), békés természetű, ráadásul hosszú életű. 100 évig is elélhet.

Nomura medúza

A medúzák ezen faja elérheti a két méteres nagyságot és 200 kilós tömeget. Bár fogyaszthatók, az ízük nem jó.

Tehén

A teheneket valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, de ekkorát tuti nem láttatok még! A jószág pár centi híján 2 méteresre nőtt, súlya pedig több mint egy tonna.

Óriás George, a német dog

Scooby-Doo-t ahhoz a kutyafajtához soroljuk, melyhez George is tartozott. A 110 centis és 110 kilós eb tavaly októberben pusztult el.

Flamand óriásnyúl


Akár 10 kilót is kitehet.

Atlaszlepke

Képzeljünk el egy hétköznapi méretű lepkét, egy olyat, mint amilyet kiskorunkban kergettünk, és hasonlítsuk ehhez. Az atlaszlepke jócskán nagyobb, mint a többi repülő rovar, szárnyainak fesztávolsága akár a 26 centimétert is elérheti.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek