Starity

Chenoa: „Nehéz úgy énekelni, hogy közben sírni szeretnél”

2014. június 17. 11:11   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csütörtökönként az Habla con Ellas című műsorban számos híresség szerepelt már. Legutóbb Chenoát invitálták meg, ahol az énekesnő bemutatta legújabb kislemezes dalát, az Hoy sale el solt.

hirdetés
Chenoa: „Nehéz úgy énekelni, hogy közben sírni szeretnél”

Madridban járunk. Az Habla con Ellas minden csütörtökön jelentkezik, és mint ahogy az a műsor címéből is kiderül, mindig egy hölgyvendéget invitálnak meg. Múlt héten Chenoa volt a vendég, aki azon túl, hogy néhány kérdésre válaszolt, bemutatta legújabb kislemezes dalát is, az Hoy sale el solt, mely a tavaly megjelenő Otra Dirección korongon kapott helyet.

A történtek után (szakított kiadójával és saját kezébe vette az irányítást – a szerk.) kemény szakaszon van túl az énekesnő. Sugárzó tehetségnek tartják és mindemellett rendkívül bátornak is. Bátornak, mert képes volt arra, amire csak kevesen: a biztos helyett a bizonytalant választotta, mindezt annak érdekében, hogy olyan zenei anyagot készíthessen és jelentethessen meg, ami az ő értékrendjével és ízlésvilágával megegyezik. Több mint egymillió eladott lemez után ez a hirtelen törés sokakat meglepett, már csak azért is, mert mióta promótálja, illetve koncertekre viszi az OD-t, fellépésein több-kevesebb rendszerességgel elsírja magát. Laura a könnyeket firtató kérdésekre csak ennyit reagált: „Ez a bizalom hiánya és az apátia, amit mindannyian érzünk egy bizonyos ponton az életünkben. Tény, hogy annyira nehéz úgy énekelni, hogy közben sírni szeretnél.”

Egyik legjobb barátja és egykori Operación Triunfo-beli versenytársa, Gisela így határozta meg barátnőjét: „Kívül rendkívül erős, de belül olyan, mint az üveg. Végtelenül törékeny. Számomra Chenoa olyan, mintha a testvérem lenne.” – mondta a másik extriunfita. Álex Casademunt is szeretett volna néhány szót szólni kedves kolléganőjéről: „Ő mindig is nagy harcos lesz.” De nem csak Álex és Gisela, mindenki hasonlóan nyilatkozik, ha Laura kerül a beszélgetés középpontjába. Mindenki felnéz rá, s nincs is talán olyan, aki ne szeretné őt azok közül, akik személyesen is ismerik.

Chenoa tehát erős nő, aki alig várja, hogy szembenézzen egy újabb szakasszal a karrierjében. Beszélt arról is, hogy milyen tervei vannak a közeljövőben, illetve arról, hogy saját maga teremti meg azt a stílust, ami tényleg ő maga. „Független vagyok, mert ezt akarom. Új fejezeteket, többet tanulni, felépíteni magam az elemekből.”

Laura már a kezdetek óta „tematikus énekes” Mallorcán, ahol felnőtt. Mallorca és az ott élők ösztönözték arra, hogy különböző zenei témákkal vigyen színt az éjszakába, hogy változatos és szórakoztató legyen, mindezek mellett pedig minőségit alkosson. „A turisták ezt szeretik.” – nyilatkozta nevetve Chenoa.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek