Starity

Az igazán méltó másik irány Chenoának

2014. június 19. 12:12   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Operación Triunfo egykori énekesnője szombaton csak rajongóinak ajánlotta koncertjét. Mindössze 500 chenoista volt jelen a kifejezetten rockabilly hangulatú estén.

hirdetés
Az igazán méltó másik irány Chenoának

Ez a kegyetlen valóság és a szórakozás világa. Chenoa egy csapással híres és elismert lett, miután feltűnt a tehetségkutatóban 13 évvel ezelőtt. A műsornak a mai napig ő az egyik legismertebb és legsikeresebb felfedezettje. Az énekesnő olyan nevek mellett robbant be a köztudatba, mint David Bisbal, David Bustamante vagy éppen Nuria Fergó.

Több, mint egy évtized eltelt már, de Laura bátrabb, őszintébb, mint valaha. Méltó a figyelemre. Amikor megjelent új albuma, kockáztatta a teljes érdektelenséget cserébe azért, hogy valóban olyan zenét játsszon, amilyet ő szeretne. Az énekesnő múlt szombaton Logroñóban járt, ahol mindösszesen csupán 500 chenoista volt jelen. Az extriunfita a Riojaforumon adott koncertet. És ami ezek után következett, az valahol a rettenetes és nyomasztó valóság. A televízió hatalma kijelenthetjük, hogy továbbra is kegyetlen. Hasonlítsuk csak össze: Malú egy héttel korábbi koncertjére 5000 ember látogatott el. Ehhez képest az 500 fős hallgatóság úgy tűnik, nagyon kevés. De az igazat megvallva ez még mindig kétszer annyi, mint az előző napi fellépés hallgatósága Haróban, ahol Rosana adott koncertet.

A zenészek számára jelenleg ez a bevételi forrás. Tudják, hogy választhatják a nagy turnékat, koncerteket, amik sokáig tartanak, látványosak, drága jegyeket árusítanak rájuk. Chenoa ennek nem híve. Ő csak egy és háromnegyed órát énekel, teljesítménye kifogástalan, ami pedig a jegyárakat illeti: a messzemenőkig barátiak. 18 és 24 euró között bárki válthat tikettet, melyért cserébe igazi maradandó koncertélményt kap. Mindezek ellenére ötszázan jöttek el. Ennek tudatában lépett színpadra Chenoa, s nyíltan kijelentette: „Ti, akik ma eljöttetek, ti vagytok a legnagyobb chenoisták.” Némi szomorúsággal ugyan, de egyáltalán nem vonakodva kezdte el a koncertet egy sokat mondó dallal: Todo irá bien (Minden rendben lesz). Profin énekelt, igaz, zsebre dugott kézzel, ám nagyszerű hanggal.

Voltak kisebb lélegzetvételnyi szünetek a koncert közben, ekkor a zenészek nyugodtan üldögéltek addig, amíg Chenoa átöltözött. Egy mellényt, szűk farmert viselt, haját pedig egyszerű lófarokba fogta. Mindezekhez magassarkú cipőt húzott, mely egy kicsit felemelte viszonylag aprócska termetét a színpadon.

Ahogy haladt előre a koncert, Chenoa látszólag felbátorodott és kezdett felvidulni. A repertoárjából olyan slágereket húzott elő, mint a Dame, Nada de nada, Rutinas, Júrame, Tengo para ti, Absurda Cenicienta és Hoy sale el sol. A szégyentelen tény az, hogy az előadás ebben a szakaszában már tényleg fantasztikus volt.

Aztán többek meglepetésére kiderült, hogy az énekesnő egy leánybúcsú részét is képezi, így nem volt kérdés, hogy Chenoa gratulált és jókívánságokat intézett a házasodni készülő fiatalemberhez és az őt elkísérő barátaihoz. A koncert végén Laura angol dalokat húzott elő a tarsolyából, melyek hangszerelése olyan volt, mintha Imelda Mayt hallgattunk volna.

Az énekesnő mindezek után előadott egy igazán figyelemre méltó rockabilly produkciót. Ki gondolta volna, de tényleg így volt. Szexis mozdulatokat tett, a publikum pedig a tenyerén hordozta. Végül Chenoa, mint a koncert királynője mosolygott, boldog volt, jól érezte magát előttünk a színpadon. Ujján húzogatni kezdte a gyűrűket, büszkén nézett körbe rajtunk és kihúzta magát. Nos, kétség kívül ez egy meghitt, különleges koncert volt. Hivatalosan másfél óra jutott volna Chenoából, de ő még negyed órát velünk maradt.

Nagyon intimen kezdődött az utolsó, bónusz negyed óra. Zongorakísérettel énekelte el az Arrested című dalt, amiről annyit mondott, hogy sokat jelent a számára, hiszen ez a szám térítette őt vissza a zenéléshez akkor, amikor megfordult a fejében, hogy visszavonuljon. Ezt követte a Soy lo que me das, majd a Cuando tú vas. Benyomta a kabaré gombot és az alábbi üzenettel búcsúzott tőlünk: „Ma minden adott volt a jó hangulathoz. Nagyon klassz volt. A zene nem előírható, csak ajánlható.” Chenoa tehát átment a teszten. Azt mondhatjuk, nagyon jól halad!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek