Starity

Popénekesnők legendás rockslágerekkel

2014. június 23. 17:05   |   Szerző: Fan-ily6889

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A következő összeállításban hat olyan popénekesnőt sorakoztatunk fel, akik nagysikerű rockegyüttesek szerzeményeivel remekeltek a nagyközönség előtt.

hirdetés
Popénekesnők legendás rockslágerekkel

Rúzsa Magdi – I Want To Break Free (Queen)

A rock műfaja mindig is közel állt az énekesnőhöz, amit a Megasztár című hazai tehetségkutató műsor válogatóin is bebizonyított, hiszen már az első alkalommal egy rockdallal vette le a lábáról az ítészeket. A döntőkben pedig többször is sikerült felszántania a színpadot egy-egy ilyen stílusú szerzeménnyel. Erőteljes hangja lehetővé teszi, hogy ebben a műfajban is remekeljen.

A Megasztár Queen-estjén az 1984-ben napvilágot látott I Want To Break Free című dallal kápráztatta el az embereket, akik kitörő ovációval jutalmazták a nem mindennapi teljesítményt. Magdi egyébként a debütáló albumán is hű maradt korábbi stílusához, hiszen a popzenei hangzás mellett a rock is megmutatkozik egyes dalaiban.

Anastacia – One (U2)

Az amerikai énekesnőtől nem áll távol a rockosabb vonal sem, ugyanis 2004-ben adta ki az úgynevezett „sprock” műfajú korongját, amelyen rock-hangszerekkel kísérletezett. Azt szerette volna, hogy a hangja erőteljesebben szóljon, ám a popzenei hangzást is megőrizte, mivel mindig is azon a véleményen volt, hogy a túlzott vadság nem illik a hangjához.

2012-ben egy rockstílusú feldolgozásalbummal jelentkezett, amelyen a One is helyet foglal, mely egy 1991-es U2-dal. Anastacia elmondása szerint a lemezen hallható legendás rockzenészek szerzeményei igen nagy segítséget nyújtottak számára, hiszen pont arra az erőre volt szüksége akkoriban, amit e slágerek árasztanak magukból.

Christina Aguilera – Live With Me (feat. The Rolling Stones)

Az aranytorkú amerikai énekesnő már karrierje kezdetén belekóstolt a rockzene műfajába – amelyben kiválóan helytáll, hiszen hangi adottságai nagyon is megvannak hozzá – egy-egy dal keretein belül.

2006-ban Christina nem egy egyszerű feldolgozást rögzített egyénileg, hanem az a szenzációs megtiszteltetés érte, hogy a legendás brit rockegyüttes, a The Rolling Stones oldalán adhatta elő a banda Live With Me című szerzeményét Jaggerék turnéjának egyik állomásán. A New York-i koncertről egyébként dokumentumfilm is készült.

Chenoa – Sweet Child O’ Mine (Guns N’ Roses)

Az argentin származású spanyol énekesnő nehezen sorolható be egy konkrét zenei kategóriába, ugyanis lemezeinek hangzásvilága sokszor eltér egymástól. Egyaránt megállja a helyét a poposabb, illetve a rockosabb hangvételű dalokban is.

Fellépésein előszeretettel húz elő a tarsolyából feldolgozás-dalokat is, amelyek között gyakran felcsendül a Guns N’ Roses Sweet Child O’ Mine című legendás műve, mely 1987-ben debütált. Chenoa hangszíne igen életerős, melynek köszönhetően könnyedén elboldogul az erőteljesebb hangzású művekkel is. Az énekesnőről egyébként tudni érdemes, hogy rockzene kedvelő, önmagát pedig egy igazi rockercsajnak vallja.

Ruth Lorenzo – Knockin’ On Heaven’s Door (Bob Dylan)

Az energikus hanggal megáldott spanyol énekesnő 2008-ban a brit X-Faktorban tűnt fel, ahol az ötödik helyezést érte el. Ám az ötödik döntőben lenyűgöző teljesítménye ellenére a két legkevesebb szavazatot kapott versenyző közé került, így párbajozni kényszerült Bob Dylan 1973-as Knockin’ On Heaven’s Door című szerzeményével. Elképesztő előadásának hála végül megmenekült a kieséstől.

Hangi adottságaiban nem igazán találni kivetnivalót, így hát nem okoz meglepetést azzal, hogy kényelmesen mozog a magasabb tartományokban is. Érdekesség, hogy Ruth korábban csak operát énekelt a pop mellett, később viszont egy rockegyüttes élére került, ebből kifolyólag igen otthonosan tevékenykedik a rockzene műfajában is. Azóta pedig mindhárom stílusban remekel a señorita.

Céline Dion – You Shook Me All Night Long /feat. Anastacia/ (AC/DC)

A kanadai énekesnőnek korábban sosem volt még dolga rockslágerekkel, ám a 2002-es Divas Las Vegas elnevezésű shown kipróbálhatta magát egy erőteljesebb hangzású alkotásban, az AC/DC 1980-as You Shook Me All Night Long című dalában.

Céline – akinek már a fellépés elején sikerült elnyernie a nézőközönség tetszését – belépője a népszerű ausztrál gitáros, Angus Young egyedi mozgására emlékeztethette az embereket. A művésznő oldalán a különleges hangú Anastacia és Meredith Brooks is megjelent, akik szintúgy remekeltek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek