Starity

30 dolog, amit (talán) még nem tudtál a Tokio Hotelről

2014. június 25. 11:11   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lassan öt éve, hogy az egykori német tinibanda tagjai stúdióalbummal jelentkeztek, ám a pletykák szerint ebben az évben nagy visszatérésre készülnek. Addig is olvassunk egy csokorra való a legérdekesebb tényekről velük kapcsolatban.

hirdetés
30 dolog, amit (talán) még nem tudtál a Tokio Hotelről

1. Az ikrek, Bill és Tom Kaulitz korán érdeklődni kezdtek a zene iránt. Black Question Mark (Fekete Kérdőjel) néven kezdtek el zenélni, majd amikor 2001-ben találkoztak Georg Listinggel és Gustav Schäferrel, négyesben új bandát alapítottak, amelynek a Devilish (Ördögi) nevet adták. Ezt néhány évvel később Tokio Hotelre változtatták, amikor lemezszerződést kaptak.

2. Bill 2003-ban, alig 14 évesen vett részt a Star Search nevű tehetségkutató műsorban, az It’s Raining Men című dalt adta elő, de a nyolcaddöntőben kiesett. Szomorkodni mégsem volt oka, mivel a műsornak köszönhetően figyelt fel rá egy producer, Peter Hoffmann.

3. 2004-ben a Sony BMG lemezcég szerződtette le a bandát, de nem sokkal a debütáló album elkészülte előtt megvált tőlük.

4. A Sony nem bízott a Tokio Hotel sikerében, ezért ejtette őket, Bill azonban annyira erősen hitt abban, hogy híresek lesznek, hogy a tarkójára tetováltatta a banda logóját.

5. A zenekar debütáló kislemeze 2005. augusztus 15-én jelent meg és lett szinte napok alatt hatalmas sláger Németországban – ennek örömére a rajongók minden évben ezen a napon Tokio Hotel-napot tartanak.

6. Míg a lányok körében a négy srácot hatalmas népszerűség és hisztéria övezte, mások értetlenül vagy éppen utálattal figyelték a bandát. Az anti-TH klubok alakulása mellett paródiák készültek róluk a televízióban, 2006-ban Billt választották a legidegesítőbb német személyiségnek, egy újságcikkben pedig azt taglalták, hogy ők testesítik meg az okot, miért ne legyen gyerekünk.

7. Alig másfél év leforgása alatt a zenekar hatalmas rajongótáborra tett szert Franciaországban és Oroszországban, és a hatásukra jelentősen megnőtt azoknak a száma, akik német nyelvet kezdtek el tanulni.

8. A Der Letzte Tag videoklipjét, amit 2006 júliusában a berlini Kosmos mozi tetején forgattak, a világhírű ír rockbanda, a U2 Where the Streets Have No Name című klipje ihlette.

9. A 2007 januárjában készült Übers Ende Der Welt videoklipjén két klasszikus film, a német rendező Fritz Lang Metropolisa (1927) és a brit író, George Orwell regényéből forgatott 1984 (1984) hatása mutatható ki.

10. 2007. október 6-án koncertet adtak Tel Avivban, miután több mint ötezer izraeli rajongó petíciót nyújtott be a nagykövetségen, hogy láthassa őket – így a Tokio Hotel lett az első német zenekar, akik Izraelben léptek fel és az akkor aktuális kislemezük, a Monsoon az első helyen tarolt.

11. 2008. márciusában meg kellett szakítani a zenekar európai turnéját, amikor a marseilles-i koncerten Billnek teljesen elment a hangja. Berlinbe utazott, ahol megvizsgálták és cisztát találtak a hangszalagján. A sikeres műtét után egy hónappal már ismét a színpadon állt.

12. A bandának nem sikerült sem Angliában, sem az USA-ban jelentős anyagi sikert elérnie – ennek ellenére azokban az országokban is lelkes rajongótáborral rendelkeznek és a Youtube-on a legnézettebb klipjeik az angol nyelvűek. (A legtöbb megtekintéssel büszkélkedhető Ready, Set, Go! a 17 millióhoz közelít, míg a klasszikussá vált Durch Den Monsun még a hat és fél milliót sem éri el.)

13. 2009-ben a Humanoid című albumuk egyszerre jelent meg német és angol nyelvű változatban.

14. Az Automatisch / Automatic videoklipjeit Dél-Afrikában forgatták a sivatagban.

15. Az angol nyelvterületen szerzett kudarc ellenére a zenekar hatalmas népszerűségnek örvend Dél-Amerikában és Ázsiában is. 2010 decemberében beteljesülhetett az egyik régi álmuk, amikor Tokióban adhattak koncertet.

16. Bill és Tom Kaulitz 2009 óta vegetáriánusok.

17. A srácok lelkes állatbarátok. Mindegyikőjüknek van kutyája, az ikreknek több is.

18. Bill és Tom együtt dolgozott a nemzetközi állatvédő szervezettel, a PETA-val, hogy tiltakozzanak a vadállatokat tartó cirkuszok ellen, majd az ukrajnai futball bajnokság miatt legyilkolt kóbor kutyák mellett emelték fel a szavukat.

19. A bandában Georg kivételével mindegyik srácnak van legalább egy tetoválása – természetesen Bill rendelkezik a legtöbbel: jelenleg tíz tetoválás díszíti a testét.

20. Bill tíz perccel fiatalabb az ikertestvérénél, Tomnál. (Ezt a tényt örökítették meg az ujjaikon látható tetoválással: Tom ujjain a 0620 (6 óra 20 perc), Billén a 0630 (6 óra 30 perc) olvasható.)

21. Bill már modellként is kipróbálta magát: 2010 januárjában a Milánói Divathéten végigvonult a kifutón, hogy bemutassa a Dsquared2 nevű divatmárka egyik ruhakölteményét.

22. A Dsquared2 tervezői, az ikerpár Dean és Dan Caten készítették Bill fellépőruháit a Welcome to Humanoid City turnéjára.

23. Bill a legfiatalabb művész, aki szobrot kapott a berlini Madame Tussaud Panoptikumban – 19 éves volt, amikor elkészítették a viaszmását.

24. Bill a hangját kölcsönözte az Arthur und die Minimoys (Artúr és a Villangók) (2006) és Arthur und die Minimoys 2 – Die Rückkehr des bösen M (2009) című, a világhírű francia rendező, Luc Besson által készített filmek főszereplőjének.

25. Bill a rocklegenda Alice Cooper oldalán szerepelt a három részből álló humoros német reklámfilmben, amely a Saturn áruháznak készült.

26. Tom a Reebok sportmárka arca lett 2010-ben.

27. Bill és Tom ötévesen szerepelt a Radio-Bremen-Produktion által készített Verrückt nach dir című filmben.

28. 2009-ben Tom megütött egy francia lányt, aki több társával folyamatosan követte és zaklatta a zenészt, valamint a testvérét. (A „Les Afghanes on Tour“ néven elhíresült lánybanda aznap este egy benzinkútnál csapott le a srácokra és az egyikük a gitáros méregdrága autóján nyomta el a cigarettáját. Ekkor szakadt el a cérna a zenésznél.) Néhány hónappal később az ikrek Los Angelesbe költöztek és azóta is ott élnek.

29. 2012 és 2013 között a Kaulitz- ikrek a népszerű német tehetségkutató műsor, a Deutschland sucht den Superstar zsűritagjai lettek.

30. Jelenleg a zenekar tagjai – a még mindig homoszexuálisnak tartott Bill kivételével – évek óta kapcsolatban élnek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek