Starity

Családon belüli erőszak ellen tüntetnek a Disney-hercegnők

2014. június 28. 22:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Valamennyien meglepődnénk, ha kedvenc történeteinkben a hercegnők nem szívük választottjához mennének feleségül és élnének boldogan, míg meg nem halnak, nem igaz? Saint Hoax kampányában fontos szerep jutott a hercegnőknek - és az apukáknak is.

hirdetés
Családon belüli erőszak ellen tüntetnek a Disney-hercegnők

Saint Hoax művésznő nem mindennapi lépésre szánta el magát, amikor is úgy döntött, a Disney-hercegnőket használja szócsövének a családon belüli szexuális bántalmazás ellen.

A művésznő elárulta a Huffington Postnak, miszerint akkor jutott arra a döntésre, hogy kampányt indít a családon belüli erőszak ellen, amikor az egyik barátnője megosztotta vele ezzel kapcsolatos tapasztalatait. A lányt hét évesen szexuálisan molesztálta az édesapja.

„Az a történet totálisan sokkolt. Mint művész és aktivista, elhatároztam, hogy új fényt kapcsolok a témával kapcsolatos éjszakában új formában. A Disney-hercegnőket használtam ehhez, mert ez egy vizuális nyelv ahhoz, hogy megszólíthassam a célközönséget” – nyilatkozta Hoax.

A kampányhoz készített plakátokon egy-egy Disney-hercegnőt láthatunk, amint éppen megcsókolja őket az apjuk. A képeken található felirat – és vele együtt a mondanivaló is – magáért beszél: „A megerőszakolt kiskorúak 46%-a esik családon belüli erőszak áldozatául. Sosem késő, hogy jelentsd az ellened elkövetett támadást!”



Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek