Starity

Személyi sérülés történt a Motörhead koncertjén

2014. július 05. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Motörhead zenekar egyik rajongója nemrégiben súlyos agyi sérülést szenvedett a csapat koncertjén headbangelés közben.

hirdetés
Személyi sérülés történt a Motörhead koncertjén

Az 50 éves férfit agyi sérüléssel kellett kezelni, miután túlzásba vitte a headbangelést a koncert közben és az agyában vérrög keletkezett. A férfit egy specialista műtötte meg, aki lyukat fúrt az agyában, hogy enyhítse a fennálló vérzést.

A többi rajongót azonban nem ijesztette meg különösebben az eset, ugyanis a sebész szerint nagyon ritka az ilyen sérülés. „Nem vagyunk a headbangelés ellen. Az ilyen típusú sérülésre való esély nagyon-nagyon alacsony, ennek ellenére azt hiszem, ha a páciens egy klasszikus koncerten vett volna részt, nem történt volna ilyesmi” – nyilatkozta a történtekkel kapcsolatban Dr. Ariyan Pirayesh Islamian kezelőorvos.

Az eset megosztotta az orvosokat, melyről a The Lancet orvosi magazin is beszámolt, és úgy jellemezte a headbangelést, mint kortárs táncot, mely a fej flexiós-extenziós mozgatását takarja a rockzene ritmusára, és amely leggyakrabban a heavy-metál műfajú zenekarok koncertjein fordul elő, mindemellett pedig azt is elismerte a magazin, miszerint a Motörhead produkálja a világ legütősebb előadásait.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek