Starity

Halott hírességek utolsó fotói

2014. július 07. 13:01   |   Szerző: corny4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkükben megismerheted néhány hajdani híresség halála előtt készült utolsó fotókat.

hirdetés
Halott hírességek utolsó fotói

A nevük legendás, műveikkel, tehetségükkel és tetteikkel örökre beírták magukat a történelembe. Azonban csillogásuk sem tartott örökké, haláluk megrendítette a sztárvilágot és a rajongókat is. Több esetben ismert, az elmúlásuk oka, de kevesen ismerik a haláluk előtt készített képeiket, melyeket most cikkükben megtalálhatsz.

Elvis Presley

Elvisről az utolsó képet 1977. augusztus 16-án 28 perccel éjfél után készítették el, miután az énekes a barátnőjével elhagyta Presley fogorvosát. Ezután Gracelandbe mentek vissza.

A legenda még elvégzett a turnéjával kapcsolatosan néhány teendőt, ugyanis másnap Portlandben adott volna koncertet. Reggel hét órakor lefeküdt pihenni, majd néhány órával később a fürdőszobába ment. Pár óra után találta meg barátnője, fürdőszobában eszméletlenül fekve. A mentősök már nem tudták újraéleszteni, a halottkém szerint szívrohama volt.

Jim Morrison

Morrison utolsó képei Franciaországban készültek, amikor a barátnőjével ott tartózkodott. A végzete szintén ott érte utol.

Utolsó ismert képein barátnőjével, Pamel Coursonnal pózol nem messze Párizstól, egy kis faluban, aminek a neve Saint-Leud’Esserent. A fotók 1971. június 28-án készültek. Öt nappal az elkészülésüket követően, július 3-án halt meg Párizsban.

Pamel talált rá a fürdőkádban, a hivatalos jelentés szerint szívinfarktus okozta a halálát, azonban felmerültek egyes elméletek is, miszerint kábítószer-túladagolásban halt meg.

Marilyn Monroe

A szexszimbólumnak kikiáltott szőke színésznő halála előtti napokban Frank Sinatrával és a jazz-zongorista Buddy Grecóval mulatott, nem sokkal a két férfi közös koncertje után.

Öt nappal a halála előtt készültek róla az utolsó képek a Tahoe-tónál, Nevadában, amin önfeledten mosolyog. A 36 fényképből összesen 6 maradt meg.

1962. augusztus 5-én találták meg holttestét a házában, Los Angelesben. A halálát gyógyszer-túladagolás okozta, így elméletileg önkezével vetett véget az életének, azonban egyes elméletek szerint meggyilkoltál.

James Dean

Jimmy az 1950-es évek legnagyobb ikonja volt, főleg a fiatalok körében, lázadó énje miatt. James azon sztárok közé tartozik, akik fiatalon hunytak el, ugyanis mindössze 24 volt.

Az utolsó képen kedvenc járgányával, az ezüstszürke Porsche 550 Spyderrel pózol, ami a színész legenda végzete is lett. A 130-as számmal ellátott kocsiban ül barátjával, Rolf Wutherichel. A kép James halála napján készült, 1955. szeptember 30-án.

Deant a 466-os úton érte a halál, mikor 185 kilométeres sebességgel belerohant egy útkereszteződésben egy másik autóba. Eltörte a nyakát, az állát, mindkét karját és lábát, valamint súlyos belső sérüléseket is szerzett. 17:59-kor szállították kórházba, ahol szinte azonnal halottnak nyilvánították.

Azonban Dean halálával kapcsolatban is megvannak az elméletek, egyes források szerint a Kis Korcsnak elnevezett autó elátkozott járgány – a szétroncsólódott kocsit szétszedték, de elvileg a maradványai több balesetet is okoztak.

Diana hercegnő

Szinte hátborzongató, hogy Diana hercegnő utolsó képe pár perccel halála előtt készült. Ugyan nem látszik sok belőle, csak a szőke hajkoronája, de a képen jól látszik, hogy négyen ültek a kocsiban.

1997. augusztus 31-én nem sokkal hajnali fél egy előtt ők négyen elindultak a párizsi Ritz Hotelből, miközben a lesifotósok minden lépésüket követték. Nem sokkal azután, hogy néhány fotós üldözőbe vette őket, a kocsijukkal belerohantak egy oszlopba az Alma-rakpart közúti aluljárójában.

Az autóban, Dianán kívül három ember tartózkodott: szeretője, Dodi al-Fayed, a vezető, Henri Paul és az anyós ülésen a hercegnő testőre, Trevor Rees-Jones, az egyetlen, aki túlélte a balesetet.

A világszerte nagy népszerűségnek örvendő 36 éves Diana halálát hajnali 4-kor állapíttották meg, a hírt a párizsi Pitie Salpetriere kórház egyik főorvosa jelentette be reggel 6-kor. Egy világ gyászolta a szívek királynőjét.

Kurt Cobain

Kurt 1994-es öngyilkossága előtt Jesse Frohman készített a rocksztárról képeket. A fotók elvileg pár nappal Cobain halála előtt készültek, vagyis ezek az utolsó ismert képek róla – vagy legalábbis az utolsó képsorozata. Kurt a képeken női szemüveget visel, a piros lakk már kopik a körméről, valamint néhány fotón cigit is szív.

1994. április 5-én Seattle-i házában lett öngyilkos, a holttestre csak három nappal később találtak rá. Azonban húsz évvel halála után is nagy népszerűségnek örvend dalai, legendává nőtte ki magát.

Freddie Mercury

A kép a Queen frontemberéről 1991-ben készült, mielőtt meghalt volna. Utolsó ismert fotóként tartják számon, ami a háza udvarában készült, macskája társaságában.

1988 után nem mutatkozott a nyilvánosság előtt, már akkor folytak a találgatások Freddie egészségügyi állapotáról, hisz egyre soványabb lett. 1991. november 23-án tudatta a világgal, hogy AIDS betegségben szenved, egy nappal később pedig elhunyt.

John Lennon

Az utolsó fotók akkor készültek Lennonról, amikor Yoko Onóval stúdióba vonultak felvenni közös számukat 1980. december 8-án, délután 5 és fél hat között. Az utolsó képek között található az is, amikor autogramot ad későbbi gyilkosának, Mark David Chapmannek.

A The Beatles gitárosát még aznap utolérte a halál, mikor hazafelé menet este 11 óra előtt nem sokkal Chapman lelőtte a zenészt, aki nemsokkal utána a Roosevelt Kórházban elhunyt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek