Starity

Ezeket a helyeket ajánlja neked Oliver Phelps!

2014. július 09. 10:10   |   Szerző: Kazuo

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Oliver Phelps, George Weasley egykori megformálója nemrégiben az egyik kedvenc országába az Amerikai Egyesült Államokba látogatott. Az amerikaiakkal készített interjúja során tíz olyan helyről mesélt, amelyet szerinte mindenkinek meg kell látogatnia egyszer az életben.

hirdetés
Ezeket a helyeket ajánlja neked Oliver Phelps!

Köztudott, hogy az idősebbik Phelps tesó, Oliver Phelps nagyon szeret utazgatni és felfedezni a világot, a saját weboldalán, a JOPworld.com-on rengeteg kalandjáról olvashattak a rajongók. A USA Today nemrégiben egy interjút készített a híres színésszel, amelyben elárulta, melyik az a tíz hely a világon, amelyek különleges helyet foglalnak a szívében.

Pebble Beach Golf Course, California

„Még egy nemgolfozó számára is ennek a fantasztikus helynek a kilátása és a hangulata csalogató lehet. Egy olyan golfos számára, mint amilyen például én vagyok, rajta kell lennie a tennivalók listáján. A vadvilág és az elhelyezkedése teszik igazán egyedülállóvá.”

Airlie Beach, Whitsunday Island, Ausztrália

„Hogyha valaha is volt egy kép a fejedben a Paradicsomról – tiszta vizek, kék ég, fehér, homokos part –, akkor ez az. A homok csikorog, amikor végigsétálsz rajta. A vizekben lévő élővilágok is nagyon jók, szóval mindenképp vidd magaddal a búvárpipádat.”

Millennium Park, Chicago

„A nyári időszakban a park nemcsak teret, hanem szórakozást is kínál. Az esti koncertek nagyszerű események a chicagói lakosok, illetve turisták számára. A szabadtéri színpad kiemelkedő kedvencem.”

The Holte End, Villa Park, Birmingham, Anglia

„A Villa Park a kedvenc focicsapatom, az Aston Villa FC otthona és a Holte End ennek a stadionnak a része, – futballkapu mögött található – ahol minden meccsnapon énekelnek és kántálnak azért, hogy biztassák a csapatokat. Egyszer egy Los Angeles-i barátomat elvittem egy ilyen meccsre és azt mondta, hogy neki még sosem volt része ilyesmiben. Itt nincsenek pompomlányok vagy bárki más akik megmondják, hogy mit énekelj. Ez csak úgy magától jön. Bárki elkezdhet kántálni vagy énekelni valamit. A foci egy életmód Angliában... és a Holte Endnél állni, teli torokból énekelni egy olyan érzés, amihez semmi se fogható.”

The Louvre, Párizs

„...az épület nagyszerűsége pontosan ugyanannyira lélegzetelállító, mint a benne található művészeti alkotások. A kint található piramis még az 1980-as években épült annak érdekében, hogy képes legyen befogadni a egyre csak növekvő látogatókat. A legfontosabb látnivaló, Leonardo Da Vinci Mona Lisája, természetesen. Egy jó tanács: vedd meg a jegyeidet előre, így rengeteg időt megspórolhatsz magadnak.”

Nuuksio Nemzeti Park, Finnország

„Az egyik legszebb park, amit valaha volt szerencsém meglátogatni. Egy 100%-osan környezetbarát házikóban laktam, frissen fogott halat ettem és a meleg tóban úsztam, ami nagyon megnyugtató volt és nagyon nehéz volt meghatározni, hogy a szárazföld hol ért véget és a tó pedig hol kezdődött.”

Ahmed szultán mecsetje, Isztambul

„Egy igazán bámulatos hely... bár eléggé elnyűtt belül, de ez csak karakteresebbé teszi a kiváló szerkezetét. Vallási szervezetek tevékenykednek itt egész álló nap. Az ottani szokásokat tiszteletben kell tartani, ami azt jelenti, hogy a férfiaknak el kell takarniuk a térdüket, a nőknek pedig lábukat, vállukat, illetve a fejüket kell eltakarni.”

Great St Bernards Pass, Svájc/Olaszország

„Egy emlékezetes autóút érdekében menj felfelé a hegyre felvezető úton és élvezd a fantasztikus dimbes-dombos táj képét, majd vezess lefelé a keskeny, kanyargós utakon, melyeknek többször kellene autósreklámokban helyet kapniuk, mint bármely más utaknak.”

Birmingham Museum and Art Gallery, Birmingham, Anglia

„A szülővárosom múzeuma egy tökéletes példája egy viktoriánus-kori épületnek. Régebben rendszeresen jártam ide a nagyszüleimmel és nagyon sok kiváló alkotást láttam itt, többek közt Edvard Munch A Sikoly című munkáját is. Van egy állandó kiállítása is a város történelméről, [Birmingham] szerepéről az ipari forradalomban és arról, hogy Birmingham hogyan adott életet a heavy metalnak és a Cadbury csokoládénak.”

Duke's, Malibu, California

„Az egyik kedvenc éttermem az egész Amerikai Egyesült Államokban, Duke's-nak nagyszerű az elrendezése és fantasztikusak az ételeik – főleg a hal. Legszívesebben napnyugtakor látogatok el ide.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek