Starity

Augusztusban kerül a mozikba a Zafírkék

2014. július 10. 21:09   |   Szerző: Lindsay019

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A német rajongóknak már nem kell sokáig várniuk, hogy a filmvásznon is átéljék a Zafírkék eseményeit.

hirdetés
Augusztusban kerül a mozikba a Zafírkék

Augusztus közepén mutatják be Németországban a Rubinvörös folytatását, a Zafírkéket. Cikkünkben most megtudhatsz néhány érdekességet a filmek alapjául szolgáló Időtlen szerelem trilógiáról és arról, milyen újdonságokat tartalmaz majd a folytatás, azaz a Zafírkék.

Érdekességek az Időtlen szerelem trilógiáról

  • Világszerte több mint 2,5 millió példány kelt el Kerstin Gier Drágakő-trilógiájából.
  • Az első részt, a Rubinvöröst 29 nyelvre fordították le, többek között megjelent az USA-ban és Angliában, és összesen 133 hétig maradt a Spiegel sikerlistáján.
  • A harmadik rész, a Smaragdzöld Olaszországban és Hollandiában is a sikerlistákon landolt, Németországban pedig rögtön megjelenése után első helyre került a Spiegel listáján, amin összesen 89 hétig szerepelt.
  • Gwendolyn Shepherd és Gideon de Villiers furfangos szerelmi története Londonban játszódik – ígéretes mozifilm, amit grandiózus stábbal, összefüggő dialógusokkal, tökéletes időzítéssel, lenyőgöző helyszínekkel és klassz speciális effektekkel készítettek el.


Rajongók milliói követik és követték nyomon Gwendolyn és Gideon szerelmét (Fotó: Concorde)

Információk az új filmről, a Zafírkékről

  • A Zafírkék személyesebb és közvetlenebb, mint a Rubinvörös — már csak azért is, mert a főszereplők problémái és a szerelmi bánata közelebb áll a nézők valóságához. Optikailag még fényűzőbb lett az adaptáció, ugyanakkor a kamera közelebbről mutatja a szereplőket, mint a Rubinvörösben.
  • Az új szereplő, Xemerius — egy kicsi, életre kelt vízköpő — új vizuális effektek használatát igényelte, amitől a film még akciódúsabbá vált. A Rubinvörösben a hó játszott fontos szerepet, ám ezúttal a tűz eleme kerül majd előtérbe. Gwendolyn pedig némi énekkel és tánccal deríti még jobb kedvre egy szoáré vendégeit.
  • A forgatás egyik legmegterhelőbb része a szoros időbeosztás betartása volt, a Rubinvöröshöz hasonlítva ugyanis tíz nappal kevesebb idő állt a stáb rendelkezésére. Ezzel ellentétben több időugrást és történelmi tömegjelenetet kellett leforgatniuk.
  • „Természetesen sokat segített az, hogy nem a nulláról indultunk és volt egy tapasztalt csapatunk, néhány korábbról ismert helyszínünk és színészeink. Ennek ellenére a Zafírkék egyáltalán nem a »Rubinvörös újranézése« lesz. Végül is a motívumok 60%-a új és van pár új színészünk is.” — nyilatkozta az egyik rendező.


Ismét feltűnik majd az iskola rejtélyes szelleme, James (Fotó: Concorde)

Miben lesz új a Zafírkék?

„A Zafírkékben több a punk — foglalta össze egy mondatban Felix Fuchssteiner rendező — Minden kicsit vadabb és mindenhol rátettünk még egy lapáttal: a kosztümöknél, a frizuráknál, a zenénél. Közelebb kerültünk a karakterekhez, valamint gyorsabban és érzelmesebben mesélünk. Dramaturgiailag persze hatalmas segítség volt, hogy a felállásnál visszanyúlhattunk az első részhez.”

A második rendező, Katharina Schöde hozzátette: „Volt egy új vizuális konceptünk, ami gyorsabb, színesebb, hangosabb, vadabb. Sok kézi kamerát vetettünk be, jelentősen növeltük a vágási sebességet és modernebbé tettük a zenét. Éppen a történelmi jeleneteknél inkább a szórakozás és a látvány került a középpontba és nem a történelmileg korrekt ábrázolás. A Rubinvörös egy mese, míg a Zafírkék inkább egy romantikus fantasy-vígjáték.”


Így néz ki majd Xemerius, a bohókás vízköpő (Fotó: Concorde)

Németországban még mindig a fantasy a legkeresettebb műfaj, és a rendezők bíznak benne, hogy sikerül majd végigvinniük Gwendolyn és Gideon történetét, azaz elkészíthetik majd a Samargzöldet is. A Zafírkék forgatása egyébként tavaly októberben kezdődött, német bemutatójára pedig augusztus 14-én kerül majd sor. Azoknak, akiknek ennél többet kell várni rá, marad a nemrég kiadott második előzetes, mely valóban számos jelenetet és újítást tartalmaz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek