Starity

Downton Abbey hölgyei az angol Harper's Bazaar címlapján

2014. július 11. 21:09   |   Szerző: Lindsay019

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ősszel érkezik a Downton Abbey ötödik évada – az angol Harper's Bazaar pedig úgy döntött, címlapra teszi a hölgyeket.

hirdetés
Downton Abbey hölgyei az angol Harper's Bazaar címlapján

A Harper's Bazaar szerkesztősége úgy döntött, augusztusi címlapsztorijuk témájának a hamarosan ötödik évadával visszatérő Downton Abbey hölgyeit választják. Így történt, hogy Sophie Elmhirst riporternő csatlakozott egy exkluzív partihoz a majorságon, ahol kifaggatta a fotózás résztvevőit.

A hölgyeket nézve — akik mind jó kedvvel, zenére táncolva élvezték az előkészületeket — rájött arra, hogy a Downton Abbey-ben mind az emeleti, mind az alagsori térfelen a nők uralkodnak. Az adott területekért persze hivatalosan Mr. Carson és Lord Grantham felelősek, azonban egyre inkább a nők veszik át a hatalmat az 1920-as évek Nagy-Britanniájában, hiszen abban az időben a valóságban is egyre több szerephez jutottak a nők.

A fotózás napján volt ok az ünneplésre. „Olyan, mintha egy wellness-napot tartanánk — mondta Daisy megformálója, Sophie McShera. — Szerintem csak azért van, mert ránk adták ezeket a gyönyörű ruhákat; simán elégedettek vagyunk.” Végig beszélgetéssel és nevetgéléssel töltötték az időt, és bár azt hinnénk, hogy minden héten találkoznak a forgatások miatt, valójában ez nincs így. Az emeleti és alagsori részeket ugyanis külön veszik fel. „Sophie legtöbb, és Lesley mindegyik jelenetét az Ealing stúdióban forgatják, én pedig legtöbbször a Highclere-ben vagyok” — magyarázta Michelle Dockery. Az együttlét elég ritka és különleges, mint egy család újraegyesülése.


Balról jobbra: Phyllis Logan (Mrs. Hughes), Sophie McShera (Daisy), Michelle Dockery (Lady Mary), Lesley Nicol (Mrs. Patmore), Raquel Cassidy (Mrs. Baxter), Laura Carmichael (Lady Edith), Elizabeth McGovern (Lady Grantham), Joanne Froggatt (Anna) és Lily James (Lady Rose)
Fotó: Alexi Lubomirski

„Jó érzés ismét a műsort forgatni – mondta Michelle – És mivel ez az ötödik év, azon kapjuk magunkat, hogy egyre többet beszélünk az emlékekről. Idén minden kicsit nosztalgikus, hiszen nagyon messzire jutottunk. És néhány kép az első évadról kimondatja velünk: »Uramisten! Annyira fiatalok voltunk.« Sok szempontból mind együtt nőttünk fel. Ez igazán bájos dolog.”

A Lady Rose-t alakító színésznő, Lily James elárulta, hogy szinte minden nap tanul valami újat, például hogyan viselkedjen egy színész: „Renteteget tanulok. Arról, hogyan legyek egy a jó színészek közül. Azt reméled, hogy természetes jó embernek és kedvesnek lenni, de én most tanulom, hogyan kezeljem a hosszú, néha unalmas napokat.” Michelle Dockery mindeközben arról mesélt, hogyan nőtt együtt a szereppel. Karaktere, Mary mindig biztosnak tűnt a dolgában, de „mindig volt némi elhamarkodottság, ami a bizonytalanságból jött, habár most már igazán magabiztos a bőrében és szerintem ez párhuzamban áll a saját életemmel; úgy érzem, hogy elértem egy pontot, amin sokkal elégedettebb és magabiztosabb vagyok.”

Michelle egyébként Lily mentoraként is szolgált, rengeteg tanácsot adott neki azzal kapcsolatban, hogyan kezelje a műsor népszerűségét — például a sajtót, a nyomást, a pletykákat vagy az előnytelen fotókat. Lily úgy érzi, egyre jobb lesz a címlapfotózásoknál, azonban még mindig edzenie kell magát a vörös szőnyegre. „Egy kicsit színlelned kell… azt színészkedni, hogy szupermagabiztos és szexi vagy, miközben valójában azt gondolod, »A bal cicim kilátszik!«”


Bal oldali kép: Lily James, Sophie McShera és Laura Carmichael
Jobb oldali kép: Michelle Dockery és Elizabeth McGovern
Fotó: Alexi Lubomirski

Habár a színésznők sokban különböznek, abban mind egyetértenek, hogy Julian Fellowes, a sorozat írója remek munkát végez. „Van neki egy hatodik érzéke a karakterekhez és az érzelmek, az osztályok és családi státuszok politikájához” — mondta a Lady Granthamet játszó Elizabeth McGovern. Az Annát alakító színésznő, Joanne Froggatt hozzátette: „A nők kapcsolatairól és erejéről mesél.” Julian többször is azt nyilatkozta, hogy szeret az erős nőkről írni. Amellett, hogy saját feleségét is erős személyiségnek tartja, szerinte bámulatos az, ahogyan a 20. században élre törtek a nők, és éppen ez az, amit a sorozatban is szeretne bemutatni. Rengeteg ötlete van, így elárulta: meglepődne, ha az ötödik után nem lenne több évad.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek