Starity

10 dolog, amit az egyetem ideje alatt tanulsz meg

2014. július 12. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Végre magad mögött hagyod gimnáziumi éveidet és ősztől a felsőoktatásban koptatod a padokat? Összegyűjtöttük azt a 10 dolgot, amit hamarosan te magad is megtapasztalsz majd.

hirdetés
10 dolog, amit az egyetem ideje alatt tanulsz meg

Nem minden barátság tart örökké

Az új iskolához az is hozzátartozik, hogy feltehetően nem ugyanott folytatjátok a tanulmányaitokat a barátaiddal. Ezentúl nem lesz olyan könnyen megoldható a szokásos péntek esti ereszd el a hajam – főleg, ha különböző városba kerültök -, de ha a barátságotok kibírja ezt a próbát, akkor elmondhatod, hogy igaz barátra tettél szert.

Új barátságokat kötni buli

Míg egyes barátságok elhalványulnak, addig itt az ideje, hogy újakat köss! Ismerkedj, barátkozz, és ki tudja, ezúttal olyan ismeretségekkel gazdagodhatsz, akik egy életen át elkísérnek majd!

Gyakrabban akarsz kimozdulni, mint megtehetnéd

Az egyetemi/főiskolai élet egyet jelent életed legnagyobb bulijaival is! Mozdulj ki, csavarogj, ugyanakkor ne feledkezz meg arról sem, hogy elsősorban tanulmányaid magasabb szintre emelése végett horgonyoztál le az adott intézménynél!

Elszabadulni otthonról nagy királyság, ugyanakkor valóságos kihívás

Alig vártad már, hogy lelépj az ősöktől? Ez, amellett, hogy nagyon jó móka, igazi kihívás is, hiszen ezentúl magadra kell főznöd, mosnod, mosogatnod is, ergo belecsöppensz a nagybetűs életbe, mely eleinte vonzó lehet, de hosszabb távon visszavágysz majd a családi fészekbe.

Az újbóli hazaköltözés felér egy tortúrával

A szünidőkre és ünnepekre természetesen örömmel utazol haza, hogy családod kedvére kényeztessen a kedvenc csemegéiddel és izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal, ugyanakkor ismét alkalmazkodnod kell a szabályokhoz, mely olykor a nagy szabadság után nem olyan könnyű.

Itt az igenek ideje

Mindig is arra vágytál, hogy egy napon minden felkérésre igent mondj? Koncert? Medencés buli? Motorozás? Tetkó? Itt az ideje, hogy kipróbáld!

Tanulnod márpedig muszáj

Az új ismeretségek és kalandok mellett ne feledkezz meg arról sem, hogy a tudásod bővítése volt az elsődleges oka annak, hogy az adott iskolát választottad elkövetkező diákéveid helyszínéül.

Megtanulsz kompromisszumokat kötni

Eljött az ideje, hogy megkomolyodj, és komoly döntéseket hozz a karriered érdekében, ugyanakkor félsz feladni gyermeki énedet és kilépni a nagybetűs életbe? Kénytelen leszel megbirkózni a benned dúló kétségekkel és alkuhoz folyamodni.

Itt a nagy szerelmek ideje

Távol az otthonodtól talán a nagy szerelem is rád talál, ugyanakkor fel kell készülnöd a kudarcokra is...

Munkát találni nem is olyan könnyű

Végre a kezedben tartod a diplomádat és alig várod, hogy elhelyezkedj? Sajnos, ez nem is olyan könnyű, mint hinnéd, hiszen tapasztalat híján csupán az újdonsült ismereteidre hagyatkozhatsz, de légy határozott és ambiciózus, és előbb-utóbb rátalálsz álmaid munkahelyére is!

Soha nem leszel már olyan, mint előtte

Felsőfokú tanulmányaid évei alatt olyan tapasztalatokat szereztél, amelyek egy életen át elkísérnek, és talán most még nem így gondolod, később erre az időszakra emlékezel majd vissza úgy, mint ifjúságod legjobb időszakára!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek