Starity

Így készült fel szerepére Sebastian Stan

2014. július 16. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Marvel-filmek bizony megkövetelik a jó kondit – a színész és trénere megosztották a brutális edzésterv részleteit.

hirdetés
Így készült fel szerepére Sebastian Stan

Sebastian Stan majdnem Amerika kapitány lett – a szerepet végül Chris Evans kapta meg, néhány héttel később Stant pedig behívták egy újabb meghallgatásra, és neki ítélték Steve Rogers legjobb barátja, James 'Bucky' Barnes szerepét.

A színész áldásként tekintett erre – nemcsak a pénz miatt örült, de annak is, hogy nem kellett kilenc kiló izmot magára pakolnia. “Szeretem, hogy sovány és hajlékony vagyok, nem igazán izgat, hogy szálkásítsam magam” – magyarázta Sebby a Details magazinnak.

A színész 74 kilót nyomott akkoriban, de a második rész, A tél katonája kedvéért mégis kemény, hat hónapos edzés- és diétaprogramon esett át az egykori profi bokszoló, celebtréner, Michael Olajide Jr vezénylésével, aki Mark Wahlberget, Hugh Jackmant és Adriana Limát is szárnyai alá vette.

Stant mindenek előtt a légboksz rejtelmeibe avatta be, amely egy aerobikszerű kardioedzés, a boksz ismert mozdulatait kombinálja ugrókötéllel és erőedzéssel.

“Az edzések végén a saját izzadtságod medencéjében találod magad. – folytatta a színész. – Nehéz megszakítás nélkül lépést tartani a mozdulatokkal, mert fókuszálnod kell, szóval mentálisan is remek edzésprogram.”

Stan hetente négyszer edzett, Olajide vezetése alatt egy órát, három részre osztva, ám egyetlen perc pihenő nélkül. A nyolc-tízperces árnyékbokszot hétkilós súlyok emelése, ötperces nonstop ugrókötelezés és 12 perces izometrikus edzés követte – mindezt megállás nélkül –, felülés, fekvenyomás súllyal és anélkül. Hogy megküzdj Amerika kapitánnyal, formában kell lenned. Te készen állnál rá?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek