Starity

Luis Miguel a legsikeresebb mexikói énekes

2010. szeptember 04. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Néhány hete újra felkerült a mexikói nemzeti top 100-as eladási listára, immár gyémánt- és háromszoros platinalemez minősítéssel.

hirdetés
Luis Miguel a legsikeresebb mexikói énekes

Korábban beszámoltunk róla, hogy az Univision.com spanyol nyelvű amerikai szórakoztató és hírportál arra a kérdésre kereste a választ, hogy ki a legnépszerűbb mexikói előadóművész a zenében.

Talán felesleges volt erről közvélemény-kutatást tartani, hiszen a kérdésre megvan az egyértelmű válasz. Luis Miguel, aki az idén töltötte be 40. életévét, néhány hete visszakerült az AMPROFON (Mexikói Hang- és Videofelvétel-gyártók Szövetsége) által vezetett hivatalos top 100 lemezeladási listára México en la piel ('Mexikó a bőrömön') című albumával, immár gyémánt- plusz háromszoros platinalemez (!) minősítéssel. A 2004/2005-ben a Warner Music által kiadott album néhány hete került fel újra a 97. helyre, s csak kapaszkodik egyre feljebb.

A fiatalabb mexikói énekesek között az utóbbi években csak a Yuridia néven ismert 23 éves Yuridia Francisca Gaxiola Floresnek sikerült elérnie ezt a legmagasabb zenei minősítést, és szinte már biztos – talán csak egy hónap kérdése –, hogy hamarosan Thalía is bezsebeli ezen elismerést, hiszen a hírek szerint a Primera fila című koncertalbuma éppen a napokban érte el a négyszeres platina- plusz aranylemez minősítést, melyhez már csak egy aranylemez hiányzik a gyémántfokozat eléréséhez.

Gratulálunk mindannyiuknak!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek