Starity

Harry herceg véresre sarkantyúzta a lovát

2010. szeptember 04. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A júliusban rendezett verseny képei mostanában kerültek napvilágra, de az állatvédők máris támadásba lendültek a néhai Diana hercegnő kisebbik fia ellen.

hirdetés
Harry herceg véresre sarkantyúzta a lovát

Prince Harry, azaz Harry herceg a júliusi lovaspóló-versenyen elég botrányosnak mutatkozott, ugyanis a királyi család sarja annyira belejött a versenybe, hogy a lovát véresre sarkantyúzta.

Igaz, nemrég került napvilágra a fotó, máris óriási felháborodást keltett az állatvédők körében. Ezen felül a hurlinghami pólóegyesület nyomozást indított el, miképpen Károly herceg látta a sérülést az egyik szemtanú szerint, és lovát mégis továbbhajszolta.

A királyi család sarjára súlyos büntetést szabhatnak, ugyanis kimondja a lovaspóló szabályzata, hogy tilos megsérteni a lovakat sarkantyúval, illetve ostorral; valamint azt is, hogy az ilyesféle fenyítés teljesen szükségtelen, ha jó eredményt akar elérni.

Viszont Harry herceg szóvivője mást állít. Tiltakozott a vádak ellen, és azt mondta, hogy Harry herceg miután meglátta a sérülést, rögtön kiment a pályáról, és addig kezelték a sebesült helyet az állaton.

„Ló és lovasa néhány perc múlva visszatért a versenybe, miután ellátták a jelentéktelen sérülést, ez is bizonyítja, hogy semmiféle állatkínzásról nem lehet szó” – nyilatkozta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek