Starity

Tarja is mentor lesz az idei finnországi Voice-ban

2014. július 28. 15:03   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Finnországban idén már negyedig alkalommal kerül megrendezésre a The Voice nevezetű tehetségkutató, amely mentorai közt idén Tarja Turunen is ott van.

hirdetés
Tarja is mentor lesz az idei finnországi Voice-ban

Idén indul immáron negyedik alkalommal hódító útjára a Finnországban is nagy sikernek örvendő The Voice tehetségkutató. Ma a műsor hivatalos oldalán jelentették be, hogy a negyedik szezon immáron új mentorokkal lát neki a munkálatoknak: Olli Lindholm, Redrama, Tarja Turunen és Michael Monroe személyében.

Az új évad igencsak kemény lesz, hiszen a mentorok egyes tagjai a rock és metal műfajában tevékenykednek és váltak híressé. Olli Lindholm alapította a Night nevezetű zenekart, 1981-ben, mely 20 stúdiólemezt és hatalmas sikert tudhat maga mögött, emellett számos arany-, gyémánt-, duplaplatina- és platinalemez tulajdonosai is egyben.

Lasse Mellbergin, avagy Redraman a hiphopműfajban ismert. 2005-ben a Street Music lemeze kiadása után megnyerte a hip-hop/tánc albumának járó Emma-szobrot. Utolsó lemeze idén jött ki, Redrama Reflection címmel. Emellett olyan előadókhoz köthető a neve, mint Anna Abreulle, az Asalle, a Madconille, a Brädille és Jontte Valosaarelle.

Tarja Turunen neve viszont már sokkal ismerősebben cseng a világ számára. A finn énekesnő a Nightwish frontasszonyaként kezdte pályafutását 1996-ban, igencsak nagy sikerrel. 2005-ig ők voltak az opera-metal legjobb és legmeghatározóbb képviselői – egészen az énekesnő októberi távozásáig. 2007-óta szólóban tevékenykedik a metal szakmában és évről évre sikeresebb albumokat jelenít meg. Együtt dolgozott többek között a Scorpions és a Within Temptation zenekarokkal is.

Michael Monroe már a kezdetektől tagja a The Voice csapatának, tavaly pedig az ő mentoráltja nyerte meg a versenyt. A saját magáról elnevezett zenekarával vált híressé, 1979-óta aktív zenész, és a Hanoi zenekarát tartják minden idők legsikeresebb finn együttesének. Júniusban pedig megkapta a londoni Metal Hammer Golden Gods gála keretei belül az Inspiration Award-díjat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek