Starity

30 dolog, amit nem tudtál a Slipknotról

2014. augusztus 05. 20:08   |   Szerző: Darkness

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az 1995-ben alapított zenekar sok vihart túl élt már, hamarosan megjelenik ötödik stúdiólemezük, ez alkalomból pedig összeszedtünk 30 érdekességet a srácokról.

hirdetés
30 dolog, amit nem tudtál a Slipknotról

1. A zenekart 1995 szeptemberében Paul Gray és Clown alapította, azonban akkori nevük még a The Pale Ones volt, később Joey Jordison találta ki a Slipknot nevet.

2. Joey tervezte a feliratot és a logót, Sid Wilson pedig a kilenc ágú csillagot.

3. A legelső, 1995-ös demójuk borítóját Joey Jordion rajzolta.

4. Eleinte egy szűkös pincében gyakoroltak, amit a közeli menhelyről szerzett pokrócokkal szigeteltek, hogy a zaj ne hallatszódjon ki.

5. A Vol. 3: (The Subliminal Verses) című lemez Before I Forget és Vermilion Pt. 2 című dalok között hallható részlet akkor született, amikor egy dal mixelése közben kiakadt a gép. Corey Taylor szerint egy szellem okozta.

6. Mindkét gitáros magasabb az átlagnál: James 198 cm magas, míg Mick 192 cm.

7. Paul, mielőtt csatlakozott a zenekarhoz még sohasem érintett meg egyetlen basszusgitárt sem. Egy kocsmában hallotta, hogy Andres Colsefini (akit akkor még nem ismert) basszistát keres a zenekarába, ő pedig azt mondta, hogy tud játszani a hangszeren. Testvére egyik barátjának volt egy jobkezes basszusgitára, amit megvett tőle.

8. Sid Wilson első koncertjére 3 éves korában Iowában került sor.

9. Chris Fehn gyakran golfozik és videójátékozik, egyik kedvence a Call of Duty.

10. Corey életét a zene mentette meg: Sebastian Bach, Hemry Rollins, Mike Patton, James Hetfield és David Lee Roth is segítségére volt, de saját bevallása szerint Steven Tyler volt a Szent Grál számára. Kedvenc zenekarai közt megtalálható a Metallica, a Black Flag, a Slayer, a Mötley Crüe és a Public Enemy.

11. Nem telik el olyan nap, amelyiken Joey ne zenélne. Ha éppen nem zenél filmeket néz és órákat is képes eltölteni egy zeneboltban lemezeket nézegetve.

12. A tévhittel ellentétben Chris maszkját – a hosszú orral – nem ő, hanem elődje Greg Welts találta ki. Érdekesség, hogy eredetileg Sid gázálarc maszkja Joey tulajdona volt, de mikor csatlakozott a zenekarhoz Joey neki adta.

13. A zenekar legtöbb (volt és jelenlegi) tagjának van háziállata, Joeynak például jelenleg négy macskája van: Mokey, Melvin, Murray és Mr.McGee.

14. Coreyt nagymamája gyakran vitte templomba, ahol rendszerint zenét hallgatott. Egy alkalommal minden fej felé fordult, ő viszont nem értette miért, és csak később tudta meg, hogy azért, mert hangosan énekelt.

15. Joey kedvenc színe a zöld, kedvenc horror filmje pedig a Texasi Láncfűrészes.

16. Corey 14 évesen mást sem akart, mint fittnek lenni, nevetni, és hogy szeressék. Apja elhagyta őt és a családját, mikor még kicsi volt. Érdekesség, hogy 32 évesen találkozott vele először, azt követően jó kapcsolatba kerültek.

17. Sid Wilson SID elnevezésű lemezén található a Flat Lace című dal, amit Paul Graynek készített.

18. Corey-nak jelenleg 3 háza van különböző államokban.

19. Clown 2012-ben egy kevésbé ismertebb filmet rendezett a The Devil's Carnival-t, emellett a Slipknot és más zenekarok számos klipjét is ő rendezte.

20. Joey semmi pénzért sem vágatná le a haját.

21. A zenélés előtt minden tag olyan munkát vállalt, amit csak talált: James mosogatott, Joey benzinkútnál dolgozott, s többen is egy lemezboltban kaptak állást.

22. A Slipknot Snuff című számát teljes egészében Corey írta. Ez azért érdekes, mert addig még egy szám sem volt, amit kizárólag ő írt volna. Barátai többször is rákérdeztek, hogy biztos-e abban, hogy akarja a számot, mivel annyira nem slipknotos, de Corey azt válaszolta nekik, hogy pont ez az, ami igazán a Slipknot.

23. Joey, az első Murdelldolls album köszönetnyilvánítás részében megemlíti a slipknotos testvéreit, és megjegyzi, hogy alig várja már a következő közös lemezt. A második Murderdolls, illetve a Scar The Martyr albumban is köszönetet mond a Slipknot tagjainak.

24. Egyértelműen Joey hangszere a legdrágább: több mint 150.000 dollárt (kb. 34.500.000 forintot) ér! Kevesen tudják, hogy 2013-ban Corey egyik házából több hangszert is ellopott egyik barátja, akit később elkaptak és minden hangszert visszakapott.

25. Craig Jones volt Paul ivócimborája. Eredetileg is egy kocsmában találkoztak, Pual pedig később meghívta őt a zenekarba.

26. Joey, mikor legelőszőr lépett be a zenekar „bázisául” szolgáló pincébe, érezte, hogy meglelte a zenekart, amihez csatlakoznia kell.

27. Corey már 22 különböző államban lakott.

28. Joey 7 éves volt, mikor megkapta első dobfelszerelését: leküldték a pincébe egy lemezért és ott lapult az ajándéka.

29. A Slipknot korai stílusa közel sem volt a maihoz, amit a nemrégiben nyilvánosságra hozott Nature cimű dal is bizonyít.

30. Az énekes, Corey nem hisz istenben, de a szellemekben igen. Feleségével és néhány barátjával esténként el-ellátogat egy-egy elhagyatott házba szellemvadász felszereléssel, hogy a nyomukra bukkanjon.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek