Starity

Amy Lee: „Nem hiszem, hogy valaha felhagyok a zenével!”

2014. augusztus 12. 16:04   |   Szerző: Fannycska999

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Amy Lee nemrégiben a Rolling Stone magazinnak adott interjút, melyben jövőbeli terveiről és nemrég született gyermekéről is szót ejtett.

hirdetés
Amy Lee: „Nem hiszem, hogy valaha felhagyok a zenével!”

Amy Lee első gyermekének, Jack Lion Hartzlernek július 28-án adott életet, egy héttel később pedig bejelentette, hogy nemsokára új lemezzel jelentkezik, melyen a War Story című filmhez írt dalai lesznek hallhatóak. A közelmúlt eseményeinek kapcsán a Rolling Stone magazin riportere beszélgetett az énekesnővel.

„Számomra a film nagyon sötét. Az album címe Aftermath [magyarul: utóhatás, a szerk.], és a film is erről szól. Bár War Story a címe, sehol sem látni benne háborút. Az utóhatásról szól, arról, hogy hogyan dolgozza fel a főhős az átélt tragédiát” – nyilatkozta az énekesnő a filmről, majd a filmzeneszerzéssel kapcsolatos érzéseit is megosztotta a nyilvánossággal.

„Mindig is szerettem volna filmzenét írni, de ez nehéz olyan hírnévvel, mint az enyém. Ne érts félre, nem panaszkodom, ez jó, de amikor valaki velem akar dolgozni, vagy a rocksztárt látja bennem, vagy a gót énekesnőt, pedig nem csak énekelni tudok! Kevesebbet akartam, ki akartam maradni a reflektorfényből, meg akartam mutatni, mire vagyok képes a háttérben producerként és rendezőként egyaránt.”

A 32 éves énekesnő azt is elárula, miszerint visszatekintve eddigi munkásságára és dalszerzői pályafutására, nem elégedett maradéktalanul minden szerzeményével, ugyanakkor szép emlékekként őrzi a régi időket:

„Nem érzem úgy, hogy a múltam meghatározna. Nem érzem úgy, hogy két külön ember lennék. Soha nem éreztem, hogy szerepet játszanék, csak változtam. Vicces, az emberek még mindig a My Immortalról beszélnek, és azt mondják, csodálatos meg király, de 14 vagy 15 voltam, amikor azt a dalt csináltuk. Amikor a Bring Me To Life-ot írtam, 19 voltam. Emlékezz csak vissza, miket gondoltál, hogyan viselkedtél 19 évesen. Minden megváltozott azóta. Sokkal több lettem, több mondanivalóm is van. El kell ismernem, hogy vannak dalok a Fallenen és az Originen, amiktől rosszul vagyok. Kínosnak érzem. Főleg a dalszövegek, Istenem, mintha csak a régi naplómat olvasnám, de szeretem benne azt az ártatlanságot, mert már nem kapom vissza, ezért különlegesnek érzem.”


Amy és újszülött fia, Jack Lion Hartzler

Amy most először a Wind-Up Recordstól való elszakadásról is beszélt és elárulta, miszerint már csupán egy titoktartási szerződés köti egykori kiadójához, így semmi rosszat nem mondhat, de bevallotta: az zavarta leginkább, hogy nem lehetett egészen a maga ura, mert minden döntését felülbírálták, amit nehezen viselt. A kiadó elleni per óta a rajongók nagyon aggódtak az Evanescence sorsát illetően, de Amy megnyugtatta őket is:

„Nyitott gondolkodású vagyok, sosem mondanám, hogy végeztem vele, mert hatalmas része az életemnek. Szerettem az időt, amit az Evanescence-szel töltöttem, de a közeljövőben nem tervezek semmit, ami a bandát érinti. Fontos számomra, hogy egy másik oldalamat is megmutathassam.”

„Elérkeztem arra a pontra, amikor azt hittem, már mindent láttam, mindent kipróbáltam amit csak lehetett, de már nagyon várom, hogy újra átélhessek mindent először, a gyerekemen keresztül. Művész vagyok, soha nem változok meg, nem hiszem, hogy valaha felhagyok a zenéléssel, de azt hiszem, az, hogy fél évig a stúdióban ülök, aztán két évig folyton úton vagyok és turnézok, véget ért. Nem csak azért, mert anya lettem, hanem azért, mert már nem akarok állandóan utazni” – nyilatkozta Amy, amikor arról faggatták, hogyan változtatta meg az életét az anyaság.

Zárásképp arról kérdezték az énekesnőt, mit vár az Aftermath megjelenésétől, melyre Amy egyszerűen annyit felelt, miszerint izgatottan várja az új album megjelenését, mert ezúttal valami olyasmivel szolgál rajongóbázisának, amihez foghatót korábban még nem hallhattak tőle.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek