Starity

Nightwish: Jukka Nevalainen elhagyja az együttest

2014. augusztus 12. 12:12   |   Szerző: kicsikoki

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újabb alapítótag lép ki a finnek leghíresebb zenekarából. Sami Vänskä, Tarja Turunen és Anette Olzon után Jukka Nevalainen is búcsút mondd a Nightwisnak - legalábbis egy időre.

hirdetés
Nightwish: Jukka Nevalainen elhagyja az együttest

„Hogyan kezdjél el mondani valami olyat, amit nem nagyon akarnál elmondani, még s ez az egyetlen olyan döntés (legalább is helyes), amit tudsz tenni? Szembenézek most ezzel a problémával, és megpróbálom a tőlem telhető legjobbat nyújtani, hogy megtaláljam a megfelelő szavakat” - kezdte Jukka Nevalainen, aki immáron 18. éve ül a Nightwish-dobok mögött.

Pár napja a finnek legismertebb zenekara újabb közleményt adott ki, melyet személyesen Jukka írt. A 34 éves zenész évek óta tartó alvási problémái miatt egy időre elköszön a bandától, hogy időt szakítson a gyógyulásra, és a pihenésre is egyaránt. A zenész azt is elárulta, már jónéhány turnét végigcsinált így, és megpróbálta kontrolálni betegségét, de nem tud úgy odafigyelni a zenére és munkájára, mint ahogy azt szeretné.

„Úgy döntöttem, tartok némi távolságot a Nightwish teendőitől, mint dobos a hamarosan megjelenő albumon, és az azt követő turnétól. Benne leszek a zenekar mindennapi dolgainak megszervezésében, de a legkedvesebb és a legfontosabb dolog, a dobolás jelenleg nem lehetséges. Az idő elmondja majd, mit tartogat a jövő” - írta a finn dobos.

Az új albumon, és a turné elején Kai Hahto (Wintersun, Swallow The Sun) fog játszani, aki már 10 dalt rögzített, és közeli barátja Jukkának, így nem is volt kérdéses, hogy elvállalja az új lemezt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek