Starity

Ice bucket challenge: jeges zuhany egy jótékony célért

2014. augusztus 22. 16:04   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemrég indult hódító útjára az Ice bucket challenge nevet viselő mozgalom, melynek lényege, hogy ha valakit jelölnek a kihívásra, 24 órán belül videóra kell vennie, amint egy vödörnyi jeges vizet magára önt, emellett pedig 100 dollárt adományoznia kell az ALS Associationnek. Ezen megmozdulás pedig a hírességekhez is elért, akik félelmet nem ismerve vállalják be a jéghideg zuhanyt és pénztárcájukat sem kímélik a nemes cél érdekében. Lássunk közülük most néhányat!

hirdetés
Ice bucket challenge: jeges zuhany egy jótékony célért

Hayden Panettiere

A várandós színésznőnek Derek Hough volt segítségére a kihívás során, aki nem csak a nyakon öntésben segédkezett, hanem, mivel valami probléma akadt Hayden Instagram-fiókjával, a saját profiljára töltötte fel a videót, hogy ne csússzon ki a határidőből.

A Nashville 24 éves sztárja Kacey Musgravest, vőlegényét, Wladimir Klitschkót és meg nem született gyermekét jelölte.

Connie Britton

Nem Hayden volt az egyetlen, akit jelöltek a Nashville stábjából, ugyanis az American Horror Story első évadából ismert színésznőnek rögtön két kihívója is akadt Aasif Mandvi és Kimberly Williams-Paisley személyében.

Connie Lauren Grahamet, Eric Close-t, Judith Hoagot és Joy Williamset hívta ki.

Robert Pattinson

Mindenki Edward Cullenjét Zac Efron nevezete és mivel Rob nincs jelen egyetlen közösségi portálon sem, megkérte színész barátját, hogy töltse fel a videót, amiben nem a megszokott módon hajtotta végre a kihívást, hiszen először egy lábasnyi jégkockát borítottak a fejére, majd a kerti csappal is lelocsolták.

A 28 éves színész jelöltjei Guy Pearce, Mia Wasikowska és Marilyn Manson voltak.

Adam Sandler

A vígjátékok koronázatlan királyát hárman is jelölték: Kevin James, Britney Spears és Vanilla Ice, miután pedig végrehajtotta a feladatot, kihívta Shaquille O’Nealt, Betty White-ot és Macaulay Culkint.

Jim Parsons

Az Agymenők sztárját is többen jelölték, így a múlt hétvégén rá is vette magát, hogy eleget tegyen akaratuknak, majd pedig rávette kollegáit, Mayim Bialikot, Kunal Nayyart és Andrew Perloff-fot, hogy ők is hajtsák végre a kihívást.

Dave Grohl

A Foo Fighters egy nem mindennapi koncepciót ötlött ki és vett videóra: Dave Carrie-ként, csinosan kiöltözve, virágcsokorral a kezében és koronával a fején vetette alá magát a kihívásnak.

Jelöltjei John Travolta, Jack Black és a klasszikussá vált horror írója, Stephen King volt.

Kevin Hart

Ben Roethlisberger és Chris Paul jelölésének hála Kevin is alávetette magát a jéghideg tortúrának, méghozzá póló nélkül, majd kihívta Dwyane Wade-et, Gabrielle Uniont és LeBron Jamest.

Kevin James

Leah Remini kihívásának eleget téve, önmagához hűen egy vicces videóban hajtotta végre a Férjek gyöngye, A gondozoo és a Nagyfiúk sztárja a megmérettetést, majd jelölte Adam Sandlert, David Henryt és Rooney Rodriguezt.

Anna Wintour

A Vogue főszerkesztője sem maradt ki a jóból, azonban egész családját is bevonta, lánya, Bee kivételével. Két jelöltje pedig Roger Federer, valamint Dominic West voltak.

Brittany Snow

Jessica Stroup jelölésésnek eleget téve vetette alá magát a jeges vizes zuhatagnak a Tökéletes hang sztárja, aki Courtney Knowst, Anna Kendricket, Chrissie Fitet és Tom Vericát hívta ki.

Anna Kendrick

A Tökéletes hang sztárját ketten is jelölték, méghozzá Catherine Lowe és Brittany Snow, ő pedig ezért úgy döntött, hogy kétszer fog adományozni. Ezután felkérte AubreyPlazát, John Krasinskit és Cat Deeley-t, hogy vegyenek részt a megmozdulásban.

Hailee Steinfeld

A fiatal színésznőt Kyle Newman hívta ki, jelöltjei pedig Austin Mahone, Rebel Wilson és Griffin Steinfeld voltak.

Skylar Astin

A Tökéletes hang stábjából egy srác is képviseltette magát Skylar személyében, akit adományozás után hívtak ki, ám így is végre hajtotta feladatát, majd jelölte Ben Splattot, Chris D'Eliát és Ariel Helwanit.

Elizabeth Banks

Az éhezők viadala Effie Trinketje nem kockáztatott, és a fürdőszobában, a fürdőkádban állva öntötte saját magára vödréből a jéghideg vizet.

Jessica Biel

A 32 éves színésznő egy három generációt felvonultató videót készített, ugyanis édesanyjával és nagymamájával vállalták be a kihívást. Jelöltjeik pedig Seth Meyers, Adam Sandler és Betty M. White voltak.

Julianne Moore

Abbey Lindsey volt Julianne kihívója, a színésznőt azonban kissé sunyi módon, éppen monológja kellős közepén borították nyakon jeges vízzel. A nem éppen kellemes zuhany előtt azonban elárulta, hogy Ellen Barkint, Alec Baldwint és Bart Freundlichtet jelöli.

Alessandra Ambrosio

A 33 éves brazil szupermodellt Matheus Mazzafera jelölte meg. Két vödör jeges víz és egy szép összegű adomány után pedig jelölte Adriana Limát, Doutzen Kroest és Karlie Klosst.

Eddie Redmayne és Jamie Dornan

Először a brit színész hajtotta végre a kihívást, majd a Szürke ötven árnyalata-film sztárja is bevállalta azt Eddie akaratának eleget téve, azonban mindketten meglepték egymást egy plusz adag jeges vízzel.

Jamie mindössze egyetlen hírességet jelölt, méghozzá Andrew Garfieldot.

Vin Diesel

A 47 éves színész sem maradt ki a jóból, aki egy vödörnyi jégkockát öntött magára. Vin nagyravágyó volt, ugyanis magát a First Ladyt, Michelle Obamát és Angelina Jolie-t, valamint Putint jelölte.

Kat Graham

A Vámpírnaplók Bonnie Bennettje Jared Eng jóvoltából hajtotta végre a kihívást, nem túl meglepő módon pedig két kolleganőjét, Nina Dobrevet és Candice Accolát, valamint Emmy Rossumot és vőlegényét, Cottrell Guidryt jelölte meg.

Calvin Harris

A népszerű DJ egyetlen szó nélkül vetette alá magát a jeges varázsnak, miután Tiesto és Tinashe Kachingwe jelölte, majd kihívta Emil Navát, Eva Shaw-t és John Newmant.

Tom Cruise és Christopher McQuarrie

Az 52 éves színész és a Mission: Impossible 5 rendezője nem elégedett meg mindössze egyetlen vödörnyi jéghideg vízzel: összesen tizenöt adagot vállaltak be az egész stáb nevében. Jelöltjeik Adam Goodman, David Allison és Brad Grant voltak.

Douglas Booth

A brit színészt is mondandója kellős közepén lepték meg egy vödörnyi jeges vízzel, miközben éppen arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki adományozzon a gyógymód megtalálása érdekében. Douglas Nick Grimshaw-t és Emma Watsont jelölte meg.

Ashley Tisdale és Zac Efron

A két színész még mindig remek barátságot ápol, így miután Shenae Grimes és Vanessa Hudgens is jelölte Ashley-t, végrehajtotta a kihívást, majd elárulta, hogy Zac Efront jelöli, aki rögtön mellette termett és lebonyolította azt. A 26 éves színész Robert Pattinsont, Matthew McConaughey-t és Eric the Actort hívta ki.

Katy Perry

A 29 éves énekesnőnek három kihívója is akadt Steve Tisch, a HelloGiggles és Allison Williams személyében, így fürdőruhában, egy hajón vállalt be két vödörnyi jeges vizet és mindössze egyetlen személyt jelölt meg: Madonnát.

Ashton Kutcher, Wilmer Valderrama és Dax Shepard

Topher Grace jelölte meg a két színészt, akik egymás segítségére voltak a kihívás során, majd Ashton kihívta Jon Cryert, Wilmer pedig Robert Rodriguezt, majd együtt nevezték Daxet, aki rögtön be is ugrott és végrehajtotta.

Jon Cryer

A Két pasi meg egy kicsi sztárja a forgatás helyszínén vitte véghez a kihívást, miután kétszeresen is jelölték, evégett pedig 10 ezer dollárt adományozott, valamint kihívta Andy Richtert és Bryan Cranstont.

John Krasinski

A színész forgatási szünetében bonyolította le a kihívást egy bögrényi vízzel, mivel állítása szerint ez volt a legnagyobb dolog, amit talált, azonban alig, hogy magára öntötte annak tartalmát, majd egy nő elsétált mellett egy sokkal nagyobb műanyag dobozzal, ami tele volt jeges vízzel, és ráborította Johnra. Krasinski ezután feleségét, Emilyt és Josh Brolint jelölte meg.

Emily Blunt

A színésznő éppen a bevásárlásból érkezett meg, amikor férje és kihívója egy nagy adag jeges vízzel üdvözölte ahelyett, hogy segített volna bevinni neki a vásárolt élelmiszereket. „Mondj egy nevet! Kiálts egy nevet! Az első nevet, ami eszedbe jut” - mondta neki John, amire Emily Stephen Merchant nevét vágta rá.

Joe Sugg

A népszerű brit YouTuber egy kihívója Olie White volt, a másik pedig nem más, mint Jamie Oliver, aki lányai kérésére nevezte meg őt, nővérét, Zoe-t, valamint Alfie Deyest. Miután pedig Joe végrehajtotta feladatát, jeges keringőre hívta Pixie Lottot, Chris Starkot a Radio 1-tól és Dominic Smalest.

Vanessa Hudgens

A 25 éves színésznőt húga, Stella jelölte, miután pedig adományozott és alávetette magát a jéghideg zuhanynak, kihívta Laura Jayne-t, Ashley Tisdale-t és Ashley Bensont.

A sok híresség mellett azonban civilek is részt vesznek eme mozgalomban, a néhány napja pedig felkerült a YouTube-ra a 26 éves Anthony Carbajal videója is, akinél nemrégiben diagnosztizálták az ALS-t, azaz a miotrofikus laterális szklerózist vagy másnéven a Lou Gehrig-kórt.

A közel hétperces videó elején Anthony viccesre vette a figurát: narancssárga bikinifelsőben és rózsaszín, Kiss My ALS-feliratú alsógatyában mos autót, vállalja be a jéghideg zuhanyt kétszer is és mondja el jelöltjeit. Két perc után azonban komolyra témára terelődik a kisfilm, ugyanis elmondja, hogy egész életében retteget ettől a betegségtől, ugyanis öröklődik családjukban. Sírva meséli el, hogy először nagymamájánál diagnosztizálták, majd édesanyjánál, öt hónapja pedig nála.

A videóban elmagyarázza az ALS tüneteit és néhányszor látható beteg édesanyja is, akiről ő gondoskodik. „Az ALS annyira rohadt félelmetes, hogy el sem tudjátok képzelni. Valószínűleg ezért nem is beszél róla senki, mivel igazi kihívás nézni és beszélni róla. Senki sem akar egy depressziós embert nézni, aki haldoklik és két vagy öt éve van hátra. Ígérem, az üzenő falaitok hamarosan ismét macskás videókkal és Let It Go-feldolgozásokkal lesznek tele, de jelenleg az ALS-közösség van a reflektorfényben és most, életemben először láttam az élvonalban.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek