Starity

Gerard Way: „Vagy feloszlik a zenekar, vagy végleg megtörök”

2014. augusztus 21. 10:10   |   Szerző: Kazuo

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Köztudott, hogy Gerard Waynek egy időben igen sötét múltja volt, azonban senki sem gondolta volna, hogy káros szenvedélybetegsége négy évvel ezelőtt megint kiújult. A gyógyulást pedig csakis egy nehezen meghozott döntés jelentette.

hirdetés
Gerard Way: „Vagy feloszlik a zenekar, vagy végleg megtörök”

A híres egykori együttes, a My Chemical Romance frontembere, Gerard Way nemsokára piacra dobja első szólólemezét Hesitant Alien címen. A korongról már két szám is megjelent azóta, az Action Cat és No Shows.

Gerard Way nemrégiben az NME-vel készített interjúja során beismerte, hogy nemcsak a húszas évei során küzdött meg démonaival, hanem azután is, hogy a még akkor fennálló My Chemical Romance bejelentette, hogy mi lesz a legutolsó albumuk.

A beszélgetés során beszámolt többek közt arról is, hogy hogyan vált ennek a veszélyes szokásainak az áldozatává, illetve hogyan alakult ki megint nála az alkoholizmus kicsivel azután, hogy kiadták a Danger Days című albumukat. Saját bevallása szerint azért hagyta ott az együttest, hogy megmentse saját magát.

„Visszaestem, de nem a drogokról, hanem a piáról van szó. Ismét öngyógyításba kezdtem, viszont arról elfeledkeztem, hogy az alkohol mennyire szerencsétlenné tett. Ismételten a sötét helyre vitt engem, de ezúttal nagyobb volt a tét. Szembesültem a feltételes valósággal, hogy Banditnek nincsen apukája. Elkezdtem ezen komolyan gondolkozni és arra gondoltam, hogy 'Azt akarom, hogy legyen apja. Mivel valamilyen úton-módon – akár halál vagy elmegyógyintézet szempontjából, apa nélkül marad, hogyha ezt tovább folytatom'” – mesélte az énekes, majd végül a My Chemical Romance feloszlására választ adva: „Vagy feloszlik a zenekar vagy végleg megtörök.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek