Starity

Fogyókúrára fogná kacsáját a Miss Balaton nyertese

2014. augusztus 27. 14:02   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Alig pár nap, és augusztus 31-én rajtol a Kacsafutam. A Miss Balaton szépségverseny győztesei is lelkesen készülnek már a látványos versenyre, és hadrendbe állították frissen beszerzett kacsáikat. Király Lili, Viczián Lili, Parragh Blanka és Horváth Cintia a Balatonon vitorlásra szálltak, hogy egy négy méteres kacsával eddzenek a futamra, majd lazításképpen a Retro Stars fesztiválra is ellátogattak.

hirdetés
Fogyókúrára fogná kacsáját a Miss Balaton nyertese
Fotó: Red Lemon Média

Alig egy hét, és augusztus 31-én rajtol a Kacsafutam. A Miss Balaton szépségverseny győztesei is lelkesen készülnek már a látványos versenyre, és hadrendbe állították frissen beszerzett kacsáikat. Király Lili, Viczián Lili, Parragh Blanka és Horváth Cintia a Balatonon vitorlásra szálltak, hogy egy négy méteres kacsával eddzenek a futamra, majd lazításképpen a Retro Stars fesztiválra is ellátogattak.

A Miss Balaton nyertesei örömmel csatlakoztak az első hazai Kacsafutamhoz. A lányok mindannyian odavannak a Balatonért, és a borongós idő sem rettentette vissza őket attól, hogy egy kis vitorlásedzésre vigyék a kacsáikat. Sőt a szépségverseny győztesének már a tréning alkalmával azon járt az esze, hogyan tudná egy kicsit felturbózni gumikacsáját, hogy biztosan a befutók között legyen.

„Jó voltam fizikából, így már most elkezdtem azon gondolkodni, milyen trükköt vessek be, hogy gyors legyen a kacsám az augusztus 31-i futamon. Még a pontos terv nincs meg, de azt hiszem valamilyen »fogyókúrára« fogom a kis szárnyast, hogy a súlyából lefaragjak, és hasítson a vízen” – mesélte nevetve Király Lili, aki azt is elmondta, azért tartja igazán jó ötletnek a Kacsafutamot, mert a gyerekeket és fiatalokat is úgy lehet bevonni a jótékonykodásba, hogy közben jól szórakoznak.


Fotó: Red Lemon

Viczián Lili, az első udvarhölgy gyerekkora óta gyűjti a kacsákat, így nem volt kérdés, hogy beszerez egy napszemüveges újoncot a futamra, és a hajózás közben is begyűjtött egy gumikacsát, hogy a kollekcióját tovább bővítse. A vitorlázás alkalmával Horváth Cintia, a közönségszavazás nyertese örömmel vállalta magára a matróz szerepét, és bár először került ilyen helyzetbe, profi módon helyt állt. A második udvarhölgy, Parragh Blanka már rutinos vitorlázóként vett részt a négy méteres kacsa edzésében, a szépség azonban mégsem a vizes élmények miatt tartja fontosnak a Kacsafutamot.

„Gyerekkoromban két évig éltem Afrikában. Osztálytársaim voltak azok a gyerekek, akiknek folyamatosan nélkülözniük kellett, szinte mindannyian az utcán éltek, így pontosan tudom, mennyire fontos az olyan szervezetek munkája mint az UNICEF” – osztotta meg személyes tapasztalatait Blanka. ”A Kacsafutam is az UNICEF Magyar Bizottságát támogatja – remélem, minél többen csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez, és minél több rászorulónak segíthetünk” – tette hozzá.

A négy lány a Balatonfüredi Yacht Clubból a Retro Stars fesztivál felé vette az irányt, ahová természetesen több ezer gumikacsát is magukkal vittek, a bulizók legnagyobb örömére: néhány perc alatt elkapkodták a szépségektől a kis szárnyasokat. Azoknak, akik még szeretnének részt venni a futamon, már csak néhány napjuk maradt, hogy beszerezzék kacsájukat. Az izgalmas versenyen az első száz célba érő kacsa tulajdonosa értékes ajándékokat vihet haza – autót, utazást, szórakoztató elektronikai eszközöket és különféle ajándékutalványokat is nyerhetnek a résztvevők. Augusztus 31-én a Dunán a Margit hídtól rajtol a verseny és a Batthyány téren érnek célba az indulók.


Fotó: Red Lemon

A futamról

A gumikacsák versenye a ’90-es évek óta tartja lázban a világot, és mindenhol hatalmas tömegeket mozgatott meg. Rengeteg óriási sikerű kacsafutamot rendeztek már, többek között Ohióban, Coloradóban, de Ausztráliában, Nagy-Britanniában, és Szingapúrban is igazi hagyomány lett a jótékonysági eseménysorozat, amely végre hazánkba is megérkezik. A Kacsafutam az egész világon arra hivatott, hogy segítsen az embereknek. A hazai programsorozat az UNICEF-et támogatja. A Kacsafutam nem csupán jótékonysági és családi esemény, de izgalmas, komoly verseny is, hiszen az első száz célba érő kacsa tulajdonosa értékes ajándékokat vihet haza – autót, utazást, szórakoztató elektronikai eszközöket és különféle ajándékutalványokat is nyerhetnek a résztvevők.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek