Starity

Kirsten Dunst az Apple-t hibáztatja meztelen fotói miatt

2014. szeptember 02. 15:03   |   Szerző: xBlondie

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Pókember színésznője az iPhone-ját véli hibásnak abban, hogy napvilágra kerültek meztelen képei.

hirdetés
Kirsten Dunst az Apple-t hibáztatja meztelen fotói miatt

Ugyan a napokban történt botrány során több tucat híresség meztelen képe napvilágot látott, Kirsten Dunst az első celeb, aki a nyilvánosság előtt kritizálja a népszerű Apple-t emiatt.

Felmerült ugyanis egy elmélet, miszerint az iCloud Find My iPhone alkalmazása nem volt megfelelően védve az ún. brute force-támadással szemben. A technika lényege, hogy a fiókba való belépésnél egy program szisztematikusan, folyamatosan próbálgatja a jelszavakat, amíg rá nem hibázik a megfelelőre. Mivel a Find My Iphone nem észlelte a folyamatos próbálkozásokat, így a hackernek volt elég ideje, hogy az egyszerűbb jelszavakkal rendelkező celebek fiókjába belépjen és onnan letöltse a képeket, valamint további sztárok kontakt információt megszerezze.

A Pókember sztárja a Twitteren osztotta meg azt a mondatot, hogy „Köszönöm, iCloud”, mely után egy pizza– és egy ürülékikont tett, ezzel elárulva véleményét szavak nélkül is.

A fenti elmélet egyelőre azért áll gyenge lábakon, mivel több sértett sztár is van a listában, akik nem iPhone-t használnak, mégis előkerültek róluk privát fotók.

A vélt hacker olyan hírességek iCloud-profiljába is belépett, mint Jennifer Lawrence, Kate Upton vagy éppen Rihanna. A fotókat ezután a 4chan nevű képmegosztó oldalon publikálta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek