Starity

Érkezik a Jégvarázs folytatása!

2014. szeptember 03. 09:09   |   Szerző: Lindsay019

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tegnap este folyamán számos újdonság került bejelentésre a Walt Disney Animation Studios 53. klasszikusával kapcsolatban.

hirdetés
Érkezik a Jégvarázs folytatása!

Szeptember 2-án, azaz tegnap este került levetítésre az ABC csatornán egy különleges kisfilm, amely A Jégvarázs története: Egy animációs klasszikus készítése címet kapta, melyben a Walt Disney Company közzétette jövőbeni terveit a meséhez, megerősítve néhány korábbi pletykát és kihirdetve új információkat, miként tervez a cég a népszerű film sikerére építeni. A korábban bejelentett Broadway-adaptáció és a Disney On Ice Jégvarázs-feldolgozása mellett könyvsorozatos folytatás érkezik a Random House-tól.

Szintén látóhatárra került a korábban sejtelmesen emlegetett folytatás, hiszen egy új animációs rövidfilmet kapunk majd, méghozzá a teljes stábbal felszerelve. A Frozen Fever névre hallgató kisfilmben elérkezik Anna szülinapja, Elsa és Kristoff pedig elhatározzák, hogy a valaha volt legjobb ünnepséget szervezik meg ezen alkalomból. Elsa jeges ereje azonban a partinál is többet tesz kockára. Az új dalt is tartalmazó Frozen Fever 2015 tavaszán kerül bemutatásra.

A Disney egyelőre nem jelentette be, hogy a hagyományokhoz híven melyik egészestés produkcióhoz kapcsolja majd a kisfilmet. Várhatóan többet tudhatunk majd meg erről a 3D-s Blu-Ray megjelenésekor októberben. (Az itthon már kapható lemez az USA-ban csak akkor kerül először a boltok polcaira.) Azt is megtudtuk, hogy szintén jövő tavasszal érkezik az új Hamupipőke-film, amihez még nem jelentettek be rövidfilmet, így elképzelhető, hogy már márciusban láthatjuk mindkettőt.

A két rendező, Jennifer Lee és Chris Buck emellett számos rajongói kérdésre válaszoltak Twitteren, felfedve jó pár kulisszák mögötti titkot. Ezek közül néhány:

  • A Jégvarázs-beli történések egy júliusi hét alatt folynak le. Eredetileg több hónapra tervezték, de aztán a történet alakulásával inkább illett az új idővonalba.
  • Anna a nyári napfordulón (június 21.), Elsa pedig a téli napfordulón (december 21.) született.
  • Hansról a következőképp nyilatkoztak: „Sosem volt elég jó, de egy ideig úgy volt, csak ostoba lesz. A szociopaták sokkal érdekesebbek.”
  • Pontosan nyolc hivatalos piszkozat készült a Jégvarázs megírása során, habár néhány jelenet később további átírásokra szorult.
  • A filmkészítők latolgatták, hogy a trollokat felruházzák a sarki fények irányításának lehetségével.
  • Olaf a sakktábláról leveri a fehér királynőt, ezzel szimbolizálva, hogy Elsa elérte a mélypontját.
  • Habár az ütemezés miatt majdnem kivágták a Do You Want to Build a Snowman? (Csak egy pici hó kell) című dalt, Jennifer szerint az eredeti dalszöveg túl sötét és szomorú volt a filmhez. Később hozzátette, sosem volt arról szó, hogy ne tegyék bele a filmbe, csak ne az eredeti dalszöveggel.
  • Egy kimaradt jelenet összekapcsolja azt, amikor Kristoff gyerekként, aztán majdnem-felnőttként látja Anna gyógyulását.
  • Bobby Lopez dalszerző állítása szerint egy kimaradt dal, a Spring Pageant (Tavaszi parádé) a korai tervezet szerint „nyitódalszerű” lett volna.
  • Számos oldalt írtak Elsa erejének eredetéről, de a végére rájöttek: ez nem tartozik a film üzenetéhez.
  • A Fixer Upper (Fix, hogy lúzer) volt a kulcsa annak, hogy kialakítsák a kapcsolatot Anna és Kristoff között, valamint segítse Anna döntését a film vége felé.
  • Eredetileg lett volna egy kormányzó, aki Elsa koronázása előtt irányította volna az országot, de végül elhagyták.
  • Chris Buck szerint őt leginkább Kristoff reprezentálja, de egy internetes kvíz Svennel azonosította őt.
  • A filmkészítők találkoztak az Egyszer volt, hol nem volt íróival, de nem gyakoroltak rájuk kreatív nyomást a Jégvarzs-karakterekkel kapcsolatban, akiket a negyedik évadban láthatunk majd a sorozatban.
  • Amikor megkérdezték, hogy a Blu-Ray miért nem tartalmazott valami ehhez (a különleges adáshoz) hasonló extrát, Jennifer azt mondta, szerencsések, hogy éppen elkészültek vele mostanra és hogy csak múlt héten készült el vele az ABC teljesen.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek