Starity

Lehullott a lepel az új Slipknot-lemez részleteiről

2014. szeptember 06. 18:06   |   Szerző: Darkness

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A sokak által várt albumról - mely október 21-én fog megjelenni - kiderült, hogy 16 dalt tartalmaz majd. Az előrejelzések szerint az új korong a .5: The Gray Chapter a 2001-es Iowa és a 2004-es Vol. 3: (The Subliminal Verses) keveréke lesz, ezúttal pedig néhány részlet is napvilágra került a számokról.

hirdetés
Lehullott a lepel az új Slipknot-lemez részleteiről

Már két hónappal ezelőtt kiderült, hogy elkészült a Slipknot legújabb albuma, melyre már nem is kell sokáig várniuk a metálrajongóknak, ugyanis a csapat október 21-ére tervezi az új korong megjelentetését, ám a Corey Taylor-vezette formáció újabb kulisszatitokat osztott meg a már tűkön ülvő rajongókkal.

Mit tudjuk, nincsen Slipknot-lemez intro nélkül, melyet a 16 számos új korong bevezetője, a XIX is igazol: hangzása leginkább úgy az Iowa intrójához, a (515)-hoz hasonlít. Ezzel szemben a Killpop a Queens népszerű slágeréhez, a We Will Rock You-hoz hasonlítható.

Kétségtelen, hogy a Sarcastrophe az album egyik legbrutálisabb dala, mely erős kezdést ad a hat év után visszatérő zenekarnak. A Sarcastrophe mellett a Lech képviseli az ötödik lemez kemény magját, mely annyira brutálisra sikeredett, hogy „még a tollat is megmozgatja az asztalon.”

A Goodbye-nak már maga a címe is nyilvánvalóvá tesz, hogy a dal afféle megemlékezés a 2010-ben elhunyt Paul Gray számára, mely – ahogy korábban Corey említette – pontosan arról a napról szól, mikor elvesztették őt. Ez a lemez egyik legérzelmesebb dala, ugyanakkor az If Rain Is What You Want is említésre érdemes mellette, mivel érzelmi mélységeivel és magasságaival egy érzelmi hullámvasútra visz el bennünket.

Íme, a számlista:

1. XIX
2. Sarcastrophe
3. AOV
4. The Devil in I
5. Killpop
6. Skeptic
7. Lech
8. Goodbye
9. Nomadic
10. The One That Kills the Least
11. Custer
12. Be Prepared for Hell
13. The Negative One
14. If Rain Is What You Want
15. Override
16. The Burden

A közelgő turnéról is új részletek derültek ki nemrégiben, így megtudtuk, hogy a lemez meglenése után nem sokkal a kaliforniai Knotfesten játszanak, majd az Egyesült Államokban adnak több koncertet a Kornnal közösen, mígnem a Japán Knotfest következik, ahol szintén két koncertet adnak. A Japán fellépések után visszatérnek Amerikába további koncertekre, ám a 2015-ös fellépési dátumok egyelőre ismeretlenek.

A turnét hirdető videóban a szemfülesekek több tag új maszkját is meglelték – feltünt benne Sid, Craig, Mick, Corey és valószínűleg az új tagok is. Természetesen már a hivatalos üzlet is készen áll a vevők fogadására.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek