Starity

Megérkezett Suchet könyve a magyar könyvesboltokba

2014. szeptember 16. 19:07   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

David Suchet a tavalyi esztendő végén önéletrajzi ihletésű Poirot-könyvet írt, melyet végre a magyar rajongók is olvashatnak.

hirdetés
Megérkezett Suchet könyve a magyar könyvesboltokba

A tavalyi év második felében számoltunk be arról a hírről, hogy a népszerű brit színész, David Suchet – Hercule Poirot megformálója – könyvet írt legkedvesebb szerepéről újságíró barátjával, Geoffrey Wanselllel közösen. A mű a Poirot és én címet kapta, mely egyébként a mai napig igencsak népszerű és keresett kötet az ITV-s sorozat rajongói körében.

A magyar kiadásra egészen mostanáig várni kellett, – ami közel egy évet jelent – ám a kitartó rostokolás végül meghozta gyümölcsét: hétfőtől már a boltok polcairól köszön vissza ránk Hercule Poirot, pontosabban az őt életre keltő színész személyes története könyv formájában.

A mű egyébként az Akadémiai Kiadó gondozásában jelent meg, és a debütálás előtt több internetes könyváruházban is előrendelhető volt kedvezményes áron.

A 360 oldalas könyv fülszövege így hangzik: „Poirot-t, Agatha Christie teremtményét valószínűleg mindenki ismeri. Agatha Christie a második helyet foglalja el a világon a legtöbb példányban elkelt szerzők listáján. Az őt megformáló David Suchet neve kevésbé ismert, a külseje viszont annál inkább. Ő Poirot. Poirot ő. Suchet hetven tévéfilmben alakította Poirot-t, aki időközben a személyiségének részévé vált. A könyv mindkettejük életrajza. Suchet többször is hangúlyozza, hogy felnőtt élete felét Poirot-val töltötte. Hetekig próbálgatta-alakítgatta a karaktert, kívül és belül. Napokig egy, a farpofái közé szorított érmével járkált, hogy felvegye Poirot tipegő járását, és óraszám hallgatta a francia rádió angol nyelvű adásait, hogy kidolgozza Poirot akcentusát. Suchet Poirotja önálló életre kel: a logika bogaras megszállottja, és a nagyképű és rendmániás kis belga detektív valójában egy magányos és végtelenül együttérző lélek, akire mindig számíthat az, aki bajban van... és Poirot rajongói érzik ezt. Sokuk szerint a világ biztonságosabb és boldogabb hely, ha Poirot jelen van benne. A könyvben számtalan kedves történet, pletyka és anekdota olvasható Agatha Christie-ről, Suchet állandó partnereiről, a forgatásokról, a produkció hányattatásairól és a filmek kritikai fogadtatásáról és még sokminden másról. Ha valaki szereti Poirot-t, könyvben és filmen, akkor ezt a könyvet feltétlenül el kell olvasnia. De azért legyünk óvatosak, mert Poirot szerint: 'Esz a David Suchet aszt iszi, ogy ismeh engem, de tehmészetesen nem ismeh. Ő okos, de én bhiliáns vagyok!'”

További jó hír a Poirot-széria rajongóinak, hogy a befejező, 13. évad a Fantasy Film bejelentése szerint valamikor a 2014-es év utolsó hónapjaiban kerül megjelenésre DVD-n. Így már biztos, hogy a karácsonyfa alatt jut hely ennek a kiadványnak is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek